Måndag...

Idag é det måndag, om någon av er missat det, haha! Jag har iaf semester, sitter just nu hemma och slappar, men ska snart till Malmö och fixa ett nytt däck till lastbilen.
Ska fixa tvätten, hoppa i duschen och hålla tummarna hårt för att min sadel kommit idag. Hade varit bra om jag fick provat den innan vi åker på semester på onsdag.

Idag känner jag mig bättre, lite mindre sol och mer vätska i kroppen har inte skadat. Men idag é det ryggen som klyddar. Jäkla skit! Proppade i mig ett gäng Diklofenak och några panodil, verkar som det hjälper, för tillfället iaf. Borde ju egentligen gå och bli lite knådad, men jag känner samtidigt att tiden rinner ifrån mig... Kanske jag får en tid till nästa vecka, hade inte varit fel!

Nä, dax att fixa till sig innan jag kör till Malmö...

//
Chisan


Mudracefilm!

Nu har jag fixat en av filmerna, Johan blir 2:a i detta heatet. Han är i rött och vitt längst till vänster.

http://www.youtube.com/watch?v=k_X78v62aUk

//
Chisan

Skitig helg!

Det har verkligen varit en händelserik helg! Vi har haft trevligt, med mycket sol och mängder med lera... Sällan skådar man så många pågar som leker i lera. Endast en tjej deltog i spektaklet, till nästa år ska även jag och Ann-Sofie vara redo för tävling. Folk betalar ju hur mycket som helst för lerinpackningar, då é det roligare att tävla i skiten...
Jag som ständigt leker paparazzi fick min beskärda del av sol igår, åkte nog på en släng av solsting. Natten har varit jobbig, har inte kunnat sova, dels pga av brända axlar, stundtals va man varm och stundtals frossa. Jag har aldrig tidigare vaknat av att jag varit törstig på natten. Idag kännar jag mig kass, sliten, men det har det varit värt med råge! Kul att se våra gubbar leka som småpågar i leran. Tyvärr fick Benny drivstopp i leran och drog inte in tillräckligt med poäng för semifinalen. Johan lyckades bli tvåa och ett i sina försök. Bra jobbat! I finalen lyckades han dock köra fast så där va det roliga över... Nya tag till nästa år!
Jag har ju filmat en hel del, ska lägga ut länken när jag lyckats ladda upp det hela på Youtube, återkommer med det!

Här kommer bilder från helgen!

Benny och Johan va tvugna att testa banan redan på fredagskvällen!


Hmm...Blött...



Stänker ner publiken om man står för nära...Gäller att se upp!


En skitig Johan efter fredagens provkörning...


Haha!!


Morgan och Johan. Rena, än så länge....


Benny och Johan, strax innan start, fortfarande rena...





Hahaha!! Han kommer spotta lera läääänge!


Pågarna i ett av heaten...


Haha!!!


Svårt att se skillnad på dem när de väl börjat köra...


Morgan vann, därför kastades han i poolen! Härligt!!


Ann-Sofie har kört 4-hjuling ensam för första gången! Kul, nu é det träning som gäller så vi kan delta nästa år...


Lördagseftermiddagen bjöd på några timmars slappande utanför stugorna. Skönt, men varmt!

Varför kissar han inte??

Idag åker vi uppåtlandet, dax för Mudrace! Ska bli nice, vi får dessutom gott sällskap av Benny och Ann-Sofie. Just nu packas det för fullt...

Igår vågade Trixie sig med ut på sjön med mig. Haha, vi hade sjukt roligt på Bananen och på trekanten. Vi va ju tvugna att prova båda. Bananen é rolig, men trekanten går fortare, men blir dessutom blötare, haha!!
Shit vad jag vill ha en vattentät kamera, vilka kuliga bilder det hade blivit! Vi ser garanterat inte kloka ut, benen studsar, armarna spända som fiolsträngar och våra miner ska vi inte snacka om!!! Riktigt, riktigt kul é det iaf! Johan ville ofta köra in, han tyckte det va kyligt, men vi ville bara åka mer och mer hela tiden!!
Har man energi så gör man snabbt av med den med lite lekande på sjön! Det känns i kroppen idag...

Inget ridande idag, dels för att jag har sjukt mycket att stå i, men även för att Hot Shot fick sig en ordentlig runda i skogen igår. Hahah, han é för go! Han blir alltid så sjukt kissenödig när vi kommit en bit in i skogen, men han bara vägrar att kissa med mig på ryggen. Han skjuter rygg, vinglar med baken, stannar, men kissa ska han verkligen inte i skogen. Åhhh, vad ska jag göra? Kan ni tänka er en sån häst på en tävlingsplats? Hmm, jag måste komma på en strategi för att få bukt med detta. Han kan ju inte röra eller uppföra sig när han é såååå kissenödig, han studsar fram i traven... Jag släpper ju alltid in honom i boxen när jag tar in honom från hagen, men då har han aldrig en tanke på att kissa. När vi kommer hem från skogsrundan får jag knappt in honom i stallet eftersom han knappt kan gå eftersom det trycker på så väldans...
Ja, jag får helt enkelt klura lite på hur jag ska göra. Kanske ta in honom i boxen igen efter att jag gått med honom med sadel på en stund...?!?!
Googlade lite om hästars ovilja att kissa på tävling osv. Några tips va att klia den på magen tills lillemannen kryper ut, då brukar de passa på att kissa, haha, kul tips! Någon lärde sin häst att kissa på kommando, dessutom i en spann eftersom de skulle ta dopingprov efter tävling. Hmm, hur lätt é det då att lära??
Nä, jag får nog prova mig fram, så här kan vi ju inte ha det... Men det löser sig säkert...

Nä, nu ska jag packa resten inför helgen och hoppa in i duschen...

Tack för mig!
//
Chisan

Ny leksak!!

Igår va jag och Jessi ute och åkte en sväng med lille Calle. Det é verkligen härligt att sitta där i vagnen och bara njuta. Den lille krabaten sköter ju allt själv, man behöver ju inte ens styra...

Väl hemma i stallet va det dax för Hot Shot att få lite mat. Här kommer lite bilder från igår...

Hot Shot é ute och går med Jessi, hihi!


Nåja, lite nöjda ser de ut... Här om dagen fick han sitt första bad, men den rena hästen jag såg då lös verkligen med sin frånvaro... Hihi! Lortgris! Hur ska det bli till hösten när det é gott om lera i hagen? Puh, vill inte ens tänka på det...


Mysigt!


Här har vi nya vattenmonstret! Jag tog min första tur på den igår! Sjukt kul, som vanligt! På denna får man ju dessutom plats 3 personer. Johan gv sig aldrig på en åktur, han trivs bra på skootern, haha!! Ska nog se till att han får sig en åktur han med i sommar!


I helgen bär det norrut. Det är dax att köra MudNationals! Jag följer med som moraliskt stöd och som kameraman. Nästa år kanske jag oxå kör! Ska bli riktigt kul att se pågarna köra som vilda barn i dryg lera, bilder lovar jag att jag ska lägga ut så fort vi é hemma!

Nästa vecka bär det av till Tyskland, närmare bestämt till Hamburg och Berlin. Det blir bara Johan och jag som ska fly verkligheten några dagar, ska bli väldigt skönt kan ni tro... Dessutom behöver jag inte flyga!!! Wiii, semester UTAn ångest, inte illa!!!

Nä, nu ska jag fortsätta att slappa och bara finnas till, senare blir det en runda med Hot Shot i skogen, om vi inte blåser bort...


//
Chisan

Tina & Pippi

Igår va Tina och Fredrik på besök, vi hjälptes åt att få undan det sista från festen. Nu é tälten nere och borden undanplockade, skönt!

Tina har hittat en ny favorit, lille Pippi! Haha, kolla in bilder från igår...
Pippi funderar på att hoppa upp på Tinas huvud...


Så, då va hon på plats, hihi!! Gummisnudden va visst kul att bita i...


Hon använde Tinas rygg som landningsbana...


Till slut hittade hon faktiskt in i buren, aldeles själv! Så bra, då slapp vi jaga henne, duktig flicka.

Idag é det varmt, ska ut i skogen med Jeanette. Har däremot inte bestämt om jag ska ta Calle eller Hot Shot. I denna värmen kan det vara skönt att sitta i vagnen kanske...
Hot Shot och jag red ut ensamma igår, han skötte sig utmärkt, som vanligt. Däremot trampade han mig på foten, den é inte lite öm idag... Puh, så é det att ha unghäst, man blir lite mörbultad ibland...

Jag har semester, hur sköt é inte det?! Men nästan alla andra jobbar så jag får helt enkelt roa mig själv, men det é iofs inga större svårigheter. I helgen ska vi norröver, Johan ska tävla i Mudrace. Ska bli sjukt kul, jag själv hoppar nog över, tyvärr. Jag kanske é med nästa år, vill ju kolla in hur det går till först...

Tack för mig så länge!
//
Chisan

Så fick Johan sin Sune till slut...

Dagen innan midsommar fick Moster Kerstins sto sitt andra föl! Det roliga med det hela är att fölet förhoppningsvis blir mitt, snart! Det blev en liten underbar hingst!
Med andra ord står jag med 3 hästar nästa år, hur ska det gå? Lille Calle får utpoliteras på något vis, frågan é hur jag ska göra, jag vill ju inte sälja honom. Men men, får fundera på det lite... Här kommer lite mysiga bilder:

Här har vi Choise första avkomma Easy Choise, hon é 3år nu och aldeles nyinriden. Till höger har vi lilla sällskapsponnyn "Onödan".


Easy igen, visst é hon fin!! Långa man, men det ska visst skydda mot flugorna, hihi!!


Rund och Go!


Här har vi min (eller Kerstins) lilla nykomling. Han heter Sune Toy Boy!!! Underbart namn va, hahah!!


Goe lille skiten!


Spänner nacken lite, vill visa upp sig inför kameran!


Mor och son i hagen... 2:a rundan ute i naturen för den lille krabaten.


SÖT!





Han har fint steg redan, både traven och galoppen!


Fina fina Choise, en underbar mamma!


Johan fnattar sin lilla pålle!



Tack för mig, nu måste jag kila till Hot Shot och Calle. De har ju fått vila under midsommar. Dels för att jag haft massor att göra, men faktiskt oxå för att de blivit vaccinerade....


Tack för mig!
//
Chisan

Midsommarfesten!!!

Nu gott folk kommer bilderna äntligen!

Tina och Jeanette!


Vår grillmästare! Fantastiskt god mat, helgrillad vildssvin, en succé!!



Nu é lekarna i full fart! Haha, det blev måååånga goa skratt kan ni tro!


Haha, det va inte aldeles enkelt....


Haha!!!!!


Ojdå, Jessi tappade balansen... Men det va hon inte ensam om...


Konsentration...



Alla gav vad de hade för att vinna!


Det vinnande laget!


Laget som blev 2:a...


Trixie och Fadde!


Jonas och Daniel!


Jeanette och Anette!


Haha, jag som ville fota glada miner...


Lek No2, skidorna. Detta skapade många sratt och många gräsfläckar på kläderna...


Höger, vänster, höger, vänster....


Snart i mål....


Kanske lättare om den kortaste varit längst fram?


Samling vid pumpen... En viloplats för de tappra tävlingsmänniskorna....


Ted gillade att ligga på knä.... Haha, inte lätt att vara först och inte ha någon att hålla i...


Ojdå....


Haha, där har vi nog en och annan gräsfläck på gäng...


Nägra fläckar här med... Tur vi började med lekarna och inte slutade med dem på natten...


Brödrarna fick Emelie i sitt lag, stackars henne...


Nu lek! Haha, kul att titta på, knivig att utföra...


Haha!!!


Yra hönor?


Fler yra hönor....


Pippi fågel fick oxå följa med ut i solen....


Jessi, jag och Ted!


Lina!!


Spillevinken K3!


Tältek krävde lite kärlek när det regnade...


Diskoljuset behövde lite inplastning när det ösregnade...


Hihi, K2 tittar fram bakom blomman....


Jag!


Kalsson och Martin!


Pågarna spelade fotboll mitt i natten och just när det ösregnade... Daniel har fått på sig vinterjackan...


Börjar K3 bli dragen??


Jeanette, jag och Ted!


Jonas!


Ted, fin i blomkransen!


Syskongänget!


Ojdå, vi trillade visst av bänken...


Helena har fått tag i kransen....


Sista midsommarbilden, folk börjar bli trötta in på småtimmarna...


Midsommardagen begav vi oss till Djurparken. Här är gänget samlat under tak eftersom det ösregnade....


Storken!


Hihi, gänget igen!


Johan, Tina och K3 fick chansen att mata de hungriga sälarna!


Matningen é i full gång....


En ensamvarg....


Söta björnen...


Hihi, här é björnungarna. Sjukt söta!


Det busas lite!


Spexar inför kameran?


K3 och Tina!


Några ur gänget....


Rebecca och Jeanette!


Trött älg!


Så, då va inlägget klart. Nu ska jag göra ett nytt hästinlägg. Jag har liksom blivit med häst igen!!! Vänta ska ni få se den lille skiten!

//
Chisan

Sorry!

Sorry att ingen uppdatering gjorts än, men det kommer, jag lovar. Håller på att fixa inlägg om midsommar, men eftersom det blir ett låååååångt inlägg med ofantligt många bilder så får det vänta till imorgon. Ikväll orkar jag bara inte bygga mer på just det inlägget...

Håll ut gott folk!

Natti Natti

//
Chisan

Städa, städa och städa...

Fy sjutton vad har hatar att städa! Finns det något tråkigare? Iofs känns det ganska bra efteråt, men jag känner mig aldrig färdig med städning, jag kan hålla på tills händerna blöder...

Men händerna klarade sig, istället va det Johan som klantade till sig och skar upp ett fint sår i benet. Han fixade i trädgården och jag höll mig inne bland kattahåren. Så sent som kl 23 kallade Johan på mig och bad om plåster, just då hade jag lite svårt att gå ifrån eftersom jag hade mat på spisen. Men jag insåg snabbt att jag fick ställa av grytorna och knalla bort till Johan som satt på terassen. Hmm, hela vänster underben va rött av blod och ett plåster hade INTE hjälp mycket... Typiskt! Han hade lyckats skära sig på en gammal flaska som han kastat i en säck som han bar omkring på... Jaha, fick asat in honom på toa och tvättat såret, inte väldigt djupt, men djupt nog och det behövde lite hjälp på traven för att sluta blöda. Fick knalla ut i bilen och hämta lite omläggningsmaterial som jag tidigare fått av Tinas mamma, material som vi skulle ha i vår sjuklåda i stallet, men som aldrig kommit så långt, tur det...

Men trädgården blev fin iaf, nu behöver jag inte skämmas för röran längre, inte illa. Nu har jag lite lättare för att se fram emot midsommar, har ju bara toaletterna kvar att städa!



Usch vilka tråkiga inlägg jag gjort de senaste dagarna, handlar ju bara om alla förberedelserna. Men vänta ni bara, det kommer bli måååånga bilder från midsommar, de flesta kommer hamna här på bloggen!

På torsdag verkar det som K3 kommer till mig. Hur kul ska inte det bli?! Han träffar man sällan, men nu jäklar ska vi ses i 3 dagar, fy sjutton vad vi ska ha kul, det kan jag lova! Han é en pärla! Ja, K2 han é skitbra han med! Jag är väldigt glad att ha två sådana bra brödrar, bättre kan man inte ha det! Alla é vi samlade på midsommar, underbart!

Här har vi mig och K3!



Tack för mig så länge!
//
Chisan

Bilddiskussion

Sitter här och kollar igenom gårdagen inlägg. Det é så härligt att få drömma sig bort en stund när man har tråkigt.

Bilden på Johan och Calle gjorde mig full i skratt! Kolla in Johans stil, skitiga jobbarbyxor och munkjacka med hårdrocksbandet Motley Crue samt kepsen på och solbrillorna hängandes lite halvcoolt i kragen. Ovanpå allt sitter han lite stöddigt med ändå avslappnat bakom en liten shettis... Haha, vilken kombination egentligen!

Nå, jag tycker iaf det é härligt att han oxå följer med ut i skogen. Egentligen tänkte jag rida ensam i söndags, men Johan planerade om och följde med oss på turen istället, han ogillar att jag rider ensam, han vill gärna vara med och se så allt går bra...
Vilket radarpar va! Haha!!

Christine:
Hot Shot kikade lite på vagnen första gången, men han insåg snabbt att den inte va farlig. Johan får alltid hålla sig på behörigt avstån bakom oss, men det é mest för att Calle har dålig broms och att man aldrig vet när en 3-åring lägger in bromsen, då finns risk att man får en Calle med vagn i rumpan, hihi! Men som sagt, Hot Shot tog det med ro, precis som med allt annat!! Mycket skönt tyckte jag eftersom vi ofta rider och kör tillsammans. Underbara sommar, vi kommer ha sååå mysigt allihopa. Vagnen é bra, där kan man lasta gottesaker så man kan stanna under ridturen och fika lite, inte så tokigt!

Som ni redan vet ska jag hålla lektion och städa, det é dagens sysslor, ska bara jobba klart först innan jag kan åka hem och jobbar vidare med annat.
Tältet é lagat! Det blåste ju sönder när Johan hade öppet hus för lite sedan. Igår kväll fick Johan iaf ihopa det igen, så nu kan jag sluta oroa mig för det iaf, en sak att bocka av från listan, nice!!

Nä, nu får jag kila vidare, har lite att göra idag...

//
Chisan


Ridtur...

Igår va det så äntligen fint ridväder! Jag red och Johan och Ted körde Calle. Ted fick vara kameraman, här kommer gårdagens skörd!

Jag och Hot Shot i paddocken. Longerar honom några minuter innan ridpass, för allas säkerhet, emellanåt sprutar det ju energi ur öronen på honom...


Johan och Calle, redo för en runda i skogen!


Vi, igen!


Hot Shot va på hugget, uppförde sig exemplariskt, som vanligt. Men kossorna va han väldigt skeptisk mot, de é visst läskiga! Här en bild på 10 skitande kor!


Hmm, den gården verkar kuslig, massa hästar han inte sett innan, bäst att stanna och kolla in läget...


Efter alla nya intrycka va Hot Shot trött! Jag hoppade av och lät honom slippa tjocka kärringen på slutet... Hihi!


Idag fick Calle coh Billbo nya skor. Shit, de får oftare och dyrare skor än vad jag får!! Orättvist! Hot Shot och Calle blev dessutom vaccinerade idag. Jag han även med att köra med Jeanette och Luring till träningen och assisterade Emelie lite med nya pållen. Tja, man kan säga att jag fått mycket gjort idag, men inga av mina egna pållar har blivit rastade. Iofs har de fått vaccin så de ska ju inte röra sig nämnvärt vilket passar bra denna veckan!

Imorgon ska jag hjälpa en annan tjej med sin ridning, ska bli kul, hon gör alltid framsteg! Senare på kvällen ska jag se om jag orkar städa lite hemma, hinner ju inte med det någon annan dag... Onsdag ska det handlas till midsommar, torsdag ska vi resa tält och få alla borden på plats. Puh, hektisk vecka!!! Kommer väl vara helt slut kl 18 på midsommar...
Det sägs att det ska vara ostadigt väder på fredag, aldså på midsommar! Hmm, låter inte alls bra!! På med regnkläder helt enkelt, för lekarna hoppar vi inte över på grund av lite regn!

Ohhshit, måste ju dra fram motorsågen och ge mig på trädet, man kan ju inte gå under det längre. Attans vad det växer, va ju på det förra året oxå... Suck, varför har man trädgård??

Nä, nu ska vi äta lite, é hungrig nu...

Tack för mig!
//
Chisan



Går det på rätt håll?

Idag skiner ju solen! Shit, på med solbrillorna, man é ju inte van vid sånt ljus!! Hopps nu vädret har vänt och tänker hålla i sig fram till midsommar. Nåja, det fina vädret får gärna fortsätta vara bra, nu vill jag ha sommar, inte höst...

Ska rida en sväng idag, bra planering att vänta till just idag, nu slipper jag bli plask blöt ju! Ska vänta till i eftermiddag dock, känner mig lite trött så här på morgonen. Gårdagen va jäkligt trevlig, trots, eller kanske på grund av att Johan och jag va ensamma denna lördagskväll. Det va onekligen längesedan vi va ensamma en helgkväll. Men vi hade verkligen en kul kväll tillsammans, bara störtnöjda i varandras sällskap.

Snackade med moster Kerstin, inget bebisföl har kommit än. Hoppas hon tänker föla när jag har tid att köra dit. Jag tror iofs att hon på ren jäkelskap tänker föla på midsommar...

Fick en stund med Helena oxå igår, på telefon, inte fel, alltid kul at snacka gamla minnen med henne, haha, måååånga goa skratt!

Haha, nu undrar väl ni om jag verkligen hade tid över att prata med Johan igår. Jodå, lite senare på kvällen... Johan har alltid stora öron när jag snackar i telefon, han ska alltid vara med på ett hörn, han é för rolig...


Pippi fågel va ute och flög igår. Hon bättrar på sin flygteknik hela tiden. Igår flög hon lungt och sansat, kraschlandade inte i fönstret denna gången, nu har hon lärt sig att landa på buren. Hon försökte landa på katten en gång, kanske ingen god idé, haha!!

Tur Bamsen börjar bli gammal och bryr sig väldigt lite om pippi. Men han lyfte på huvudet när pippi fög lite väl nära, han vill nog inte vara en landningsbana däremot... 

Nä, ska slappa i soffan en stund, gött! Emelie har ju fått hem en ny pålle, ska bli kul att träffa den i eftermiddag. Man blir som ett litet barn i en godisaffär när nya hästar entrar stallet, hihi! Ska bli kul att se henne utvecklas, hon é vist väldigt grön i sin utveckling så det lär ju bli spännande!! Ska heja på dig Emelie! Hjälper gärna till på ett hörn oxå, från marken aldså... Hihi!!

Tack för mig så länge!

//
Chisan


Lampan i trädgården!!

Tro det eller ej, lampan i trädgården é på plats efter 12år!! Förstår ni, det krävs en kvinna för att saker och ting ska hända, eller vad säger ni alla töser??

Här har ni en bild från idag, lampan é på plats, men det saknas lite gul kabelslang och lite grästuvor som ska puttas på plats innan hela projektet é klart. Imorgon ska jag sparka pågarna i baken så allt blir som jag vill... Allt måste vara klart till midsommar, det é målet!


Se så fint det kommer bli! Snart kan vi plocka bort kabelrullen oxå...



Nåja, från det ena till det andra, igen... Jag hoppar gärna från ämne till ämne...
 Varför blir man ofta sviken, eller, kanske inte ofta, men ibland bara händer det. Just i skrivande stund känner jag mig förbannad och upprörd, sviken och ganska illa tillmods... Nåja, jag överlever, men jag tycker det é väldigt sorgligt. En person man kännt länge, en vän man trodde man skulle ha länge, har svikit.

Mycket skit kan jag ta, men att folk ljuger för mig kan jag INTE acceptera! Jag själv tycker det är oärligt att ljuga. Visst, vi har väl alla dragit våra vita lögner, men inte för att såra, utan för att skydda. I detta läget finns inga ursäker och frågan é om jag någonsin kommer över det?!
Är det en förlust kan man undra? Tja, jag trodde, i mitt stilla att vi alltid skulle vara vänner, nära vänner dessutom. Ibland glider man ifrån varann, men denna gången undrar jag... Hur ska jag göra för att komma över besviklsen? Ska jag komma över den?
Bör man hålla hårt i sina gamla vänner eller ska man helt enkelt skita i vilket? Vem är mina vänner? Hur definierar man vän, egentligen?
Vänner jag lämnat bakom mig har svikit, på ett sådant vis att jag inte kan acceptera, och då pga att de ljugit. Denna gången é det samma resa. Man é väl inte vänner om man ljuger, eller undanhåller saker?

È jag kräsen när det gäller vänner, ja, kanske! Jag vet var mitt skåp ska stå, kan folk inte köpa det så får de gå. Jag vill inte ha oärliga människor omkring mig. Jag begär fan inte mycket tycker jag, bara sanningen, oavsett om den é positiv eller negativ så vill jag veta!!

Hur många gånger har jag skrivit om vänförhållanden egentligen? Jag ber om ursäkt, ni behöver inte lyssna på mitt tjatande. För mig é det dock viktigt. Tyvärr händer det upprepade gånger att jag känner mig sviken, hur kan det komma sig? Har jag för höga krav?

För inte så längesedan skrev jag om att leta häst, jag kännde en hopplöshet över att inte hitta rätt pålle, men till slut hittade jag den rätta. È det samma med vänskapen? Ska man behöva leta ständigt och gämt för att hitta den dära perfeka vännen, eller finns den inte?

Nu tror många av mina vänner kanske att jag inte uppskattar er, men så é det inte. Men känner du dig träffad av dagens inlägg så kanske du borde funera en gång till över din relation till mig. Någon har iaf svikit mig så pass att jag skriver en hel novell ikväll...


//
Chisan


















Riktigt skitväder!!

Idag är det för många första sommarlovsdagen. Kul väder de fick så här i starten. Shit, det é halv storm och ösregn ju, helt hopplöst!
Ingen ridning idag heller, ska faktiskt till Höörs nya restaurang ikväll med två kolleger, ska bli riktigt trevligt! Tror vi sitter inne, känns inte lockande att prova uteserveringen...

Tro det eller ej!! Igår kom faktiskt lampan upp i trädgården! Shit vad fint det blev. Vi blev dock inte riktigt klara, det saknades några meter sån dära gul plastslang att lägga sladden i. Men det é snabbt fixat om man bara får tag i några fler meter av den. Ska lägga ut bild när det é klart.
Jag fick dock en ordentlig blåsa i höger hand och en ömmande vänsterfot. Herregud, jag är inte van vid att gräva, tur man inte gör det varje dag... Jobbigt!! Johan gjorde ju bara "glassejobbet" att få själva stolpen på plats, det är inte särskilt fysiskt ansträngande, men å andra sidan hade jag aldrig lyckats få den på plats så den blir där i många år. Jag hade nog tagit fram snabblimmet eller nåt, hahah!! Nä, det blev grävning för min del, men det skadar iofs aldrig att få ta i lite...

Närmaste projekt bli att få upp badrumsskåpet som jag beställt. Johan monterade ihopa det inatt, men när jag vaknade efter en tupplur i soffan såg jag att skåpet va betydligt större än jag trodde. Vi får väl se på vilken toa det hamnar. det känndes som om den åt upp en massa yta på lilla badrummet... Nåja, vi får se vad det blir till slut. Man ska aldrig tro att saker och ting blir som man planerat, det har man ju fått lära sig den senaste tiden, inte bara menat med badrum och projekt, utan i det vi kallar för Livet...

Ja, iblan undrar man hur saker och ting kan utvecklas till helt andra saker än man tänkt sig, ibland till det bättre, men för tillfället tycker jag mest det är till det sämre, eller tänker jag fel kanske??
Nåväl, man ska kanske inte ska tänka så mycket, bara skita i det, det löser sig väl på något vis...

Dax att käka lite frukost!! Äntligen!

//
Chisan







Regn...

Jaha, då blev det ösregn iaf, det innebär No Riding för min del idag. Tror iofs inte Hot Shot har så mycket att invända om den saken, kan hända att han é lite öm i kroppen efter gårdagens insats.

Här, bild på Hot Shot när jag va och provred honom första gången. 



Istället ska jag försöka övertala Johan att jobba lite ikväll. Vi har massor i huset som behöver göras. Hade planer på att gräva ner den dära lampan i trädgården, den har ju legat lutad mot stenen i över ett år. Innan dess har lampan legat i garaget i över 10år. È inte detta fenomen typiskt manligt? Haha, de männen jag träffat, med några få undantag...

Haha, ja vi får väl se hur det blir med den saken. Jag tror inte det blir något lyse idag iaf...
Nu har jag iaf tjatat på Johan att fixa ett däck till lastbilen, nu äntligen har han NOG lyckats få tag i däck och fälg. Sanslöst, att man ska behöva tjata i evigheter, såååå jäkla drygt, gubbaskrälle! Ibland undrar jag varför jag helt enkelt inte gör det själv. Jag borde gå typ snickatutbildning och meckarutbildning. Det kanske é vad jag ska sysselsätta mig med när jag tröttnat på arbetsterapeutkarriären.

Suck, måste öva på min övertalningsförmåga, eller på mitt motivationstal, annars blir inget gjort!!! Åhh, inte konstigt man é trött...

//

Chisan



Lycklig!

Jissa om jag kollat filmen flera gånger de senaste halva dygnet! Kan inte förstå hur bra han faktiskt hoppar den dära Hot Shot. Det é viktigt att jag tar tillvara på den kapaciteten på rätt sätt. Inte skynda, inte pressa, bara göra saker han tycker är kul, lära honom saker sakta men säkert. Fy sjutton vad kul vi kommer ha på denna resan tillsammans!



Sorry, jag vet, detta ska inte vara en renodlad hästblogg, men ibland kan jag inte låta bli helt enkelt. Så från häst till något helt annat...
Jag har fått provsvaren! Mitt blodvärde och sköldkörteln är Ok, inte illa! Men, jag hade ett förhöjt infektionsvärde, inget alarmerande, men det finns där. Jag blir lite skeptisk, denna förhöjningen borde vara en förkylning, men jag é ju inte förkyld, vad kan det då vara? Ja, jag vet inte faktiskt. Läkaren började fråga mig om jag har ont i mina leder... tja, det har jag ju från och till, men inget jag tror är sjukligt. Något jag lever med utan att tänka för mycket på det, jag skyller ju enbart på min övervikt...
Nå, summan av det hela är att vi helt enkelt inte lägger någon mer energi på detta nu. Ska ta nya prover om 6 månader så får vi se då vad som visar sig... Nu pratar vi inte mer om detta tycker jag, ska försöka glömma och ignorera...

Hade hoppats på en skogsrunda idag, OM det inte regnar i eftermiddag. Förr red jag oavsett väder, men idag é jag lite gnälligare. Gillar inte att bli plask blöt. Dessutom tar sadlar och allt stryk, onödigt tycker jag. Men visst é jag tvungen att rida, ja då ger jag mig ju så klart ut i skitvädret. Idag MÅSTE jag inte rida, därför få jag helt enkelt avvakta vädret...

Hela veckan har präglats av regn, så här har himmlen sett ut mest hela tiden. trist, men ju sämre väder det é nu, ju bättre väder kanske vi får till midsommar! Eftersom vi ska ha en massa lekar och tokigheter så é vi alla tacksamma om det é uppehåll den dagen. Det ska bli kul med midsommarfest, ser fram emot det!


På midsommar ska det LEKAS! Synd att man é arrangör, då é det lite svårt att vara med själv tyvärr. Någon lek kanske man kan smita in och vara med på... Nå, ni som ska komma, har ni några önskemål eller tips på kuliga lekar? Vi har redan en hel del, men ideér är aldrig fel...

 En hälig bild, så här inför stundande Midsommar!


Tack för mig så länge!

//
Chisan

Löshoppning för hela slanten!

Idag blev det maraton i löshoppning. Både Hot Shot, Calle, Luring och Tompa fick hoppa.
Jag är overlycklig, Mr Hot Shot hoppade som en GUD! Jag som trodde han skulle klara dagens övningar medelmåttigt, men jisses vad fel jag hade!! Inte för att vi pressade honom på några högre höjder, men han visade fantastisk teknik och en riktig hoppskalle, helt underbart! Verkligen synd han inte va riktigt redo för 3-års testet, han hade fått superbetyg...

Alla pållarna visade sig från sin bästa sida idag. Kul att se att Tompa gör framsteg! Att Luring hoppade så bra trodde jag inte, verkligen kul att se damen hoppa och busa! Calle va som vanlig den som busade mest, alla andra höll sig, men han kunde bara inte låta bli att bocka, jäkla buse den lille skiten é!

Här kommer filmer från dagens bravader! Tyvärr vet jag inte hur man gör för att lägga filmerna i bloggen, men en vacker dag kanske jag lär mig, men inte idag... Så länge får ni kopiera och klistra in...
För er som inte vet hur man gör:
Markera länken, högerklicka och tryck på "kopiera". Öppna sedan ett nytt internetfönster och sätt markören i adressfältet, högerklicka igen och tryck på "klista in". Tryck sedan Enter.

Mr Hot Shot!!

http://www.youtube.com/watch?v=IL_9U1u-MHc

Luring!!

http://www.youtube.com/watch?v=HmTZDPLCZFA

Tompa!!

http://www.youtube.com/watch?v=xsGpgq87s9w

Sist och minst, Calle!!


http://www.youtube.com/watch?v=bkR0O9ZyBMA


Hoppas ni fick en trevlig filmstund!

//
Chisan





Regn

Nu é jag hemma, väntar å att Johan ska komma hem så vi kan åka till pållarna. Nu när alla hästarna går ute så minskar oxå sällskapet i stallet. Därför sitter jag nu hemma och väntar på att Johan ska komma så vi kan åka till stallet och mata våra pållar i regnet, trist att åka ensam ju...

Oj, det blev ett kort inlägg, men så é det ibland...

Hej så länge...

//
Chisan


???

Usch nä, jag vet inte vad jag ska skriva idag... Imorse höll jag på att somna på mötet! Är ju helt jävla sjukt trött, fattar inte varför. Imorgon hoppas jag på svar på mina prover, men förmodligen visar de ingenting, med min vanliga otur. Eller vore det tur om de inte visade något? Hittar man något i proverna så kanske man kan göra något åt det iaf... Jag är för trött för att vara så här trött, jag orkar liksom inte, vill inte... Ge mig en påse blod så kanske jag piggnar till...

Ikväll ska jag ha lektion för en tjej här i Höör. Janska kul tycker jag. Särskilt när man ser vilka framsteg hon gör från gång till gång! Hon lyssnar och kämpar på, verkligen en tjej som vill lära, då tycker jag det é kul att lära ut det jag kan.
 
Senare ikväll, eller imorgon så ska Hot Shot få jobba lite. Tänkte löshoppa honom hemma i paddocken.
Jag fick hem min lastbil i veckan, den har nu gått igenom besiktningen. MEN, det ena hjulet håller på att explodera, vågar inte köra med den för tillfället. Måste fixa nytt däck. Kan ni förstå hur ett däck utan fälg kan kosta över 2000:-?!?! Dessutom är det ju inte några tuffa lågprofildäck direkt. Nä, det är asfula däck som ska tåla tryck... Kul, eller verkligen inte!!
När jag fixat nytt däck är det dax att lasta Hot Shot lite. Då kan vi ge oss ut på småturer, bara för att vänja honom vid lastning. Nästa år kanske vi ska tävla lite, då måste han ju vara van vid lastbilen!

Tack för mig så länge!
//
chisan

Kalas, pållarna, fina flickor och hopplöshet...

Haha, ja där va allt med i den överskriften, behöver jag skiva mer?

Jo, jag får berätta lite mer än så kanske...

Här har vi lilla Rebecca på sitt 1års kalas. Tusan vilken söt liten unge. Det va en trevlig kväll, med god mat och sällskap! Kul att se lillan växa, snart ska hon tävla Calle (hihi) och köra fyrhjuling, jag har hennes framtid utstakad, hihi!!



Här pm dagen släppte jag ihopa Calle och Hot Shot, det blev inga större bravader. Jag jagade dem lite med grimskaftet så de sprang ett varv, sen gav jag upp...



Så här stod de mestadels hela tiden! Sötingar! MINA pågar, fattar inte att jag har lyckats få 2st så fina hästar! Underbart!
Nu har ju Hot Shot dessutom fått skor på sig, nu ömmar han betydligt minde, skönt, nu kan vi ge oss ut på lite längre sträckor i skogen!



I Lördags kom Krille och Lina, vi hade verkligen en trevlig kväll! God mat, lite kortspel, prova vattenpipan och sen kivas och knipas lite. Attans vad brossan blivit stark, jag glömmer ju det från gång till gång, det é alltid jag som får stryk i slutändan. Men denna gången gav han upp när Lina hällde et glas vatten i brallan på honom, då äntligen släppte han taget om mina idag ömmande handleder. Hihi, tror han har lite ont han med, jag tar ju till tänderna, det é mitt enda vapen... Sorry!
Här en bild på vårt seriösa försök att få igång vattenpipan, men vi gav upp, för denna gången... Får ta nya tag en annan dag, blir nog på midsommar...


Idag lämnade jag Amina och några av hennes kompisar på avslutningmiddagen på Jägers! Jisses vilka fina töser! Se och njut!!



Idag é för övrigt ingen bra dag. Imorse va jag hos allergiläkaren i Lund. Min lungkapacitet har sjunkit med 17% på 6 månader!!! Dessutom va mitt blodtryck aldeles för högt, tusan oxå! Nä, jag vill inte, det é inte kul ju!!
Vad gör man åt detta då? Jo, nu har jag fått ytterliggare en medicin! Herregud, inte nog med att jag blir ruinerad, jag blir ju dessutom helt förvirrad av allt jag ska stoppa i mig på diverse tider under dagen...

Ett gäng blodprover har oxå tagits idag. Min trötthet ansåg läkaren vara sjuklig. Ojdå, så illa har ju inte jag tyckt det va förståss. Men, nu kanske jag snart vet varför. Han gissade på sköldkörteln eller lågt blodvärde. Tyvärr tror jag inte att det é blodvärdet... Vet inte vad jag hoppas på...



Nä, nu ska jag käka lite...

Tack för mig!
//
chisan

Grattis Sverige!

Idag é det Sveriges Nationaldag.
Men vad vet vi egentligen om vår Svenska flagga? Jo, det antas att den uppkom ur ett dokument som var ett vapenbrev från Gustav Vasa till sonen Hertig Johan år 1557.

Den 6 juni har kallats Gustav Vasas dag, Svenska flaggans dag och är nu Sveriges nationaldag. Någon gång under 1800-talet togs den 6 juni fram som en nationell minnesdag. Dagen firades till minne av den 6 juni 1523, då Gustav Vasa utsågs till Sveriges kung och Kalmarunionen därför slutgiltigt upphörde och Sverige på nytt blev en självständig stat.
Det va först 1983 (det året jag föddes så klart) som den 6 Juni blev en officiell Svensk Nationaldag.






Visste ni att:

- Den största svenska flaggan är 15 * 24 m och användes vid invigningen av Gothia Cup 1997
  (Ägs av AB Flaggfabriken National och finns för uthyrning).

- Den äldsta bevarade svenska flaggan är från 1645 e.Kr. och finns i Holland, den togs vid
   ett sjöslag.

- Den äldsta flaggan som är bevarad, kommer från Iran och är gjord i metall ca. 3000 år f.Kr

- Den största flaggan är amerikansk, 84 * 168 m, väger 1360 kg och hängde över Hoover
  dammen i Maj 1996 (ägs av Ski Demski Long Beach). Källa Guiness rekordbok.



//
chisan


Global Pension Plan

Ja gott folk, googla överskriften, herregud, man kan hitta hur mycket som helst att läsa om.

Nå, för er som inte vet, detta är ett bluffgäng som lever på pyramidspel. Ett sällsynt korkat sätt, eller kanske smart sätt att skinna folk på pengar. Dessutom får de sina investerare att lämna ut sina ID-handlingar, vilket skämt.
Jag ska vara ärlig, det va nära jag gick på det, men någonstans inom mig visste jag att det va en idiotsak att betala in pengar till dem.
Man ska aldså betala 300:-, när man uppnått 100.000 medlemmar så betalas en större summa ut till alla medlemmar. Hmm, alla förstår väl nu att det är en bluff?! Jag tvekade, eftersom jag hört och vet folk som är medlemmar och lever på hoppet.
Deadlinen är nära, den sista Juni.  Den Deadlinen har ju flyttats fram ett par gånger tidigare, får väl se om de har bättre tur denna gången. Jag håller tummarna för dem, helt klart!
Tänk om de vinner?! Nåja, jag kommer väl stå med skägget i brevlådan, men det får jag leva med, jag vill kunna sova om nätterna och inte känna mig lurad eller veta att någon sitter på mina identitetsuppgifter och kan göra vad de vill... Det handlar inte direkt om att förlora de 300:-, utan om att de får mina identitetshandlingar helt frivilligt. Vad ska de ha de handlingarna till kan man undra, räcker det inte med namn och telnr?

Ville bara tala om det, och varna om jag kan. Låt dig inte luras, se till att läsa på ordentligt innan, det gjorde jag...




//
Chisan


Trött, igen...

Idag é jag trött, igen! Åhhh, undrar om det é allergin som spelar mig ett jäkligt kasst spratt? Kul é det inte iaf...
Har däremot hunnit med att luncha på Kallskänken med Ted, inte illa, tack för lunchen Ted! Ibland vill man bara inte äta sin tradiga matlåda, jag är inte stormförtjust i rester, känns lite fattigt och torrt ibland... Vilket I-landsproblem egentligen! Äh, lyssna inte på mig, jag é mest lite tjurig idag eftersom jag é så förbaskat trött...

Jaja, idag blir det ingen ridning iaf, pållen får vila, jag ska ju på 1-års kalas. Lilla Rebecca fyller ju redan år, herregud, jag tyckte nyss hon föddes. Shit vad tiden går fort. Hon é verkligen väldens sötaste lilla tös!
På fredag får Hot Shot skor på sig, nice! Då kan jag börja rida i skogen på riktigt. Våra vägar é ju lite steniga, igår va han inte jätteglad på mig så det känns bra att han får dojjor redan på fredag!

Dax att köra Calle oxå, han kommer ju lite i skymundan nu när jag skaffat ridhäst igen, stackars liten. Han får mer motion när jag é på semester... Kanske jag borde skaffa en medkörare till honom? Eller löser det sig själv med tiden? Johan kanske kommer och kör mer som sällskap till mig och Hot Shot? Hmm, får fundera lite på det, vill inte han ska stå i en hage och skrota bara för att jag skaffat en häst jag kan rida på...

Funderar på ett och annat... Hur kan vissa saker bli så fel, varför blir vissa saker så rätt? På senaste tiden har man försökt göra rätt gentemot folk, men tillbaka får man skit, eller helt enkelt en tystnad, en tystnad jag har jävligt svårt att förstå! Man ställer upp, gör sitt bästa och i gengäld vill man bara ha fortsatt kontakt, men det blir bara tyst...
Då ställer jag mig frågan varför jag ställde upp från början om det ändå bara ska vara på min bekostnad dubbelt upp? Blir snart förbannad, men vad tjänar det till, då blir det väl bara ännu tystare och jag utges för att vara dumdristig och taskig...

Inga bilder nu, kanske lägger in bilder senare från 1-års kalaset, annars kommer de säkert imorgon, beror sig på hur tidigt jag somnar i soffan när vi kommit hem ikväll...

Tack för mig!
//
Chisan

Trött

Puh, idag é jag trött, det va segt att slita sig från sköna sängen imorse. Vissa dagar é det bara så, segare än andra menar jag...
Igår va en bra dag, fick gjort massor. Hälsat på och matat pållarna, städat lite, tvättat lite och käkat en god midag senare på kvällen. Dessutom gick jobbedagen utmärkt, utan några större problem, mest en j-kla massa mail och skit som måste gås noggrant igenom efter semestern...

Så här trött känner jag mig idag...



I eftermiddag ska jag rida en sväng tänkte jag, om det nu fortsätter vara uppehåll vill säga. Verkar som jag får rida ensam idag, men det ser jag fram emot, spännande att se hur Hot shot beter sig när han blir ensam i skogen. Han é ju iofs van vid det sedan tidigare, men nu é det min tura att pröva...
Vill ha dojjor på honom snart så jag kan ge mig ut på de längre rundorna i våra härliga skogar, men Hovis kan först om 2 veckor, får väl se om jag kan hejda mig tills dess eller om jag ringer annan Hovis så länge...

Har fått ont i vänster axel och armbåge märkte jag igår, undrar nu vad det é som spökar! Hoppas det é övergående, vill inte dras med nåt sånt skit hela sommaren, det vore urkasst liksom. Jag behöver båda mina armar i sommar, alla lekar och busigheter vi gör kräver lite armstyrka...

Nu é det bekräftat, det franska planet har störtat och ingen verkar ha överlevt (vilket är helt förståligt efter att ha störtat rakt ner i havet). Just där planet störtat kan det vara upp till 6000m djup i havet, lycka till att hitta den "svarta lådan" på det djupet. Skulle tippa på att vi aldrig får reda på vad som orsakat olyckan, aldså kanske vi inte lär oss något och att så många människors liv gick till spillo helt i onödan... Lider verkligen med de passagerarna som va ombord, vilken panik de måste fått uppleva, en verklig rysare, vill inte tänka på det bara, men kan ju inte låta bli...




//
chisan

Mys i hagen

Lite bilder från igår, efter vår mysiga ridtur...

Hot Shot é törstig, min söta lille påg, gud vad jag tycker om honom, han är en guldglimp!



Billbo, nöjd i hagen, nu får han ju oxå följa med på tur igen, härligt!



Åh, Hot Shot och Tompa är verkliga livsnjutare! De två är som riktiga brödrar, tar hand om varann, står ofta och fnattar varann i hagen... Myspågar! Tina gör vad hon kan för att fnatta de båda samtidigt, hihi!



Dax att käka lite, la blir det ju idag, inte illa!

//
Chisan

Uttråkad...

Puh, idag é det oxå varmt, eller nästan på kvavt, men jag ska inte klaga, snart har vi väl skitväder igen... Idag ska jag inte motionera några pållar, fick ju med båda på tur igår, nice! Hot Shot intruduserades till Calles lilla vagn, men cool som han är så brydde han sig inte nämnvärt om den, Skönt é ju det, nu kan Johan och jag ge oss ut tillsammans i skogen igen, underbert! Snacka om att jag saknat den biten, att med vars en häst kunna komma ut i skogen, tillsammans!
Tina, Billbo, Jeannette och Luring följde oxå med på turen igår, helmysigt. På håll såg det nog ut som en ridskola, med oss alla på led... Hihi!

Igår fanns det även tid till lite massage för Hot Shots del. Hmm, vet inte om han uppskattade det, han ville mest bli kliad, men efter några gånger kommer han säkert fatta vad det handlar om och njuta lite bättre av det. Tack för hjälpen Jeannette, det é uppskattat!
Märkte att han va på hugget igår, så innan ridturen longerade jag honom, vilken tur det. Han visade upp sina rodeokonster, hihi, han é ju bara för söt!! Härligt med en häst med sådan livsglädje! Ska kanske inte säga för mycket, snart visar han väl mig rodeo när jag sitter på... Nåja, har man en 3-åring får man snällt räkna med att smaka på lite grus emellanåt...

Ska ut och mata pållarna i eftermiddag, hur mysigt é inte det? Tja, förutom att Hot Shot grisar ner en ordentligt, hans bordsskick är helt värdelöst... Ikväll blir det Lax till middag, skitgott. I denna värmen så blir det kall middag, man känner inte för en varm soppa direkt...

Från det ena till det andra! Alla har ni väl hört om flygplanet som försvann från radarn igår? Puh, ett stort flygplan med över 200 passagerare som bara försvinner och ingen vet någonting, helt otroligt! Ser ni nu, det é farligt att flyga, även om man kommit upp i marchhöjd. Planet befaras ha träffats av blixten, men sägs det inte att plan idag ska klara det?! Nä, fy sjutton, det é skitfarligt att flyga, så é det bara! Hoppas Johan inte vill flyga mer detta året, jag semestrar gärna hemma eller bilar någonstans, dör hellre i en bilolycka än störtar med ett plan...

Tack för mig så länge!
//
chisan

Måndag!

Då har jobbeveckan börjat igen, det vardagliga livet är återställt. Jag é ju iofs ledig idag som alltid på måndagar, men Johan é borta och alla andra jobbar oxå...
Vädret é helt underbart idag, sjön ligger spegelblank och solen gassar som aldrig förr. Jag ska bege mig till pållarna, en liten sväng i skogen kanske oxå blir av på min Hot Shot.
Under veckan har han ätit upp sig fint och han verkar stormtrivas hos oss i Höör. Snart ska han få skor på sig oxå, då kan vi börja rida på riktigt. Våra vägar är lite steniga och går man barfota som han gör nu så é det inte bra alla gånger. Men men, snart blir det dojjor på.

Igår firade vi mamma på sin 50års dag på självaste Mors dag!
Det va en supertrevlig eftermiddag med god mat och gott sällskap.
Lite bilder från igår:

Gänget!


Brorsan och jag kollar in mammas presenter. Hon fick en massa fina halsband! Avundsjuk....


Mamma och Kjelle! Hihi, kul att träffa honom, det va många år sen sist!!


Kerstin och Mormor!


Mamma i egen hög person!


K2 och Lina!



Nu ska jag nog knalla ut i det fina vädret. Ted har ju fixat i vår trädgård medans vi var på semester, inte dumt alls, rent av lyxigt!! Så nu kan man spendera tid i trädgården utan ångest...

//
Chisan

RSS 2.0