Tomtetåg

Nyss hemkommen från tomtetåget vid julskyltningen i Höör. Riktigt mysigt, som vanligt. Efter 5 timmas pyntande blev vi klara. Här kommer resultatet:


Jag, Jessi och Tina. Och så klart showens favorit Calle!



Jag och min goe lille pålle.



Mitt i vimmlet på torget i Höör.






Ny anordning för att kunna förflytta vagnen. Hihi, det ser nästan u som en prydnad på lastbilen med allt glitter!



Imorgon bär det av till Tingsrätten i Jönköping, Johan har ju kört för fort igen...
Tack för mig.

//
Chisan

Adventsbjudning

Brr, vilken kylig dag! Var ute med Calle och körde i snöblandat regn, blev fullständigt nedkyld och blöt!! Tina följde med på Molle, de va inte heller särskilt nöjda med vädret. Men, ska man ha häst får man leva med att vädergudarna inte alltid är med en. Hoppas på uppehåll imorgon när det är tomtetåg.

Ikväll blev vi bjudna på adventsmiddag hos pappa och Annika. Riktigt trevligt och riktigt god mat, särskilt såsen! Haha!
På torsdag åker pappa och Annika till Egypten, mysigt för dem. Är lite avundsjuk må jag säga...
*Håller tummarna för att det blir en trevlig upplevelse*
Nu é jag hemma, känner mig lite trött, men samtidigt väldigt uppfylld med olika känslor. Helgen är inte över, men redan nu är jag överväldigad med en massa känslor jag har svårt för att styra. Ridupplevelsen från igår sitter i än. Idag kollade vi på gård i Sätofta. Den va riktigt fin och jag kännde att det var ett ställe med bra potential och där kan man uppfylla en och annan dröm. Vi får väl se hur det blir...
Imorgon blir det nya äventyr, tomtetåget (jag vet att jag tjatar) som är väldigt mysigt och diskussionerna om gård och häst fortsätter.

Det händer mycket i mitt liv just nu, hoppas bara att någon av mina drömmar uppfylls. Har svårt för att komma till ro ikväll, skulle kunna skriva en hel uppsats, men då lär jag trötta ut er fullständigt...
Här kommer lite dagsfärska bilder:



Tina & Molle!





Tina & Molle igen, hihi...








Bild från i somras då pappa och Annika med familj var på Bakken i danmark, hihi, kul bild!




Ted & Amina på Adventsbjudningen!



Krille och jag.






Johan och jag...





Pappa och Annika!




Dagens citat:

"Den som försöker dränka olycklig kärlek i alkohol är en galning. Alkohol konserverar."

Max Dauthendey

"Alla männiksor som älskar mycket, får mycket sorg."

Olfert Ricard

"De flesta människor behöver mer kärlek än de förtjänar."

Marie von Ebner-Echenbach

"En kompromiss är konsten att dela en kaka på ett sånt sätt att var och en tror att han har fått den största biten."

Ludwig Erhard




Natti natti!

//
Chisan

Kazzbin

Japp detta är Kazzbin, en häst som gav mig en riktigt, riktigt trevlig ridupplevelse igår! Vilken häst, och vilken underbar galopp, det var verkligen något utöver det vanliga!!
Han é stor och brun, ingen häst man från marken man är överväldigad av, men bara 10 minuter på hans rygg gör underverk. Hade utan vidare kunnat gallopera på honom fortfarande, vilken känsla...

Nåväl vi får se vad det blir av detta, han é ju till salu....

Fortsättning följer!


Haha, ni ser vilken hingst han är efter va?! Robin Z så klart....




Ingen bra bild, jag vet, men den visar lite, lite hur han är i rörelse...


//
Chisan

Från jobb...

Aj, aj, aj, nu sitter jag och bloggar på jobb igen. Men sanningen är den att just nu har jag lite att göra, fick jobbat undan ordentligt igår.

Upptäckte igår att mina USB-portar i datorn hemma fungerar igen. Jaha, behöver vi bry oss om det undrar ni? Japp, för nu kan jag ju lägga in bilderna i datorn igen och där med kan min blogg åter bombaderas med bilder! Kom på att Tina skickat fler Callebilder, Wii, här kommer sötingen igen! Puh, då blev det inte ett bildlöst inlägg iaf!


Han é verkligen duktig på att tigga, hihi...



Kollade på "Bonde söker fru" igår, denna serie har gjort att en träff med Tina blivit en onsdagstradition. Haha, igår satt vi och äcklades av vissa och till och med kännde oss obekväma sittandes där i soffan. Haha, det börjar hetta till i  gaylandet. Wiii, kan fortfarande känna hur man vill krypa ur skinnet bara man tänker på gårdagens program. Johan kunde inte sitta kvar i soffan, han var tvungen att lämna sin sköna hörna och duka av istället. Haha, hur ett realityprogram kan påverka en.
Vi kunde inte låta bli att sedan gå in och skriva lite kommentarer i "Magnus" gästbok på TV4.se. Urk, han é vidrig, hade gärna sluppit se honom i serien, det kryper i kroppen på mig. En vidrigare människa får man leta efter.

Det har blivit mysigt här på kontoret, adventsljusstaken har kommit upp. Den lyser upp så mysigt när man kommer in på det i övrigt nedsläckta kontoret. Kanske lite tidigt, men när snön försvann och mörkret åter gjorde sig påminnt så tyckte ffa Lena (min rumskamrat) att det va dax att lysa upp tillvaron lite.

Till helgen är det åter dax att ansluta sig i tomtetåget vid julskyltningen. Förra året var vår premiärtur, trodde inte det fanns så mycket folk i Höör! Haha, vilka höga tankar man har om hemkommunen... Synd att snön försvann, det hade ju helt klart höjt julkänslan en aning.

Här kommer dagens citat/tänkvärda:


"Ju mer än människa säger desto mindre kommer folk ihåg."

Frencois de la Fénelon

"Ingenting höjer auktoriteten såsom tystnad."

Charles de Gaulle

"Jag föddes skrikande men har efter hand lugnat mig."

Frans G. Bengtsson

"Prata inte om dig själv - det blir gjort sen du har gått."

Wilson Mizner





Nä, dax att jobba lite igen!

Kram på er!

//
Chisan


Jävla vinter...

Det é vit ute, väldigt vitt... Kan hålla med om att det ljusa pigga upp en lite, men attans vad snön sätter käppar i hjulen för mig just nu. Lille Calle har inga snöskor på sig, med andra ord kan jag inte köra honom, vilket han skulle behöva. Dessutom skulle vi kolla på denna fina häst jag hittat i Katrineholm, men åter igen satte snön stopp för det. Vi var inte särskilt sugna på att köra 100mil på hala vägar för att kolla på en häst. Nu får vi helt enkelt se om det blir av över hvud taget. Suck, det känns ju helt jäkla hopplöst! Jag vill gärna fylla Bengans nu tomma box med en ny kompis, samtidigt har jag en känsla av att jag kanske ska ta och lugna nerverna lite och vänta till våren. Å andra sidan, ska jag tävla till våren borde jag skaffa häst nu så jag kan lära känna kraken lite innan det är tävlingsdax.

*Dilemma*
*Ångest*
*Uppgivenhet*

...ja, det är mycket jag känner just nu...

Denna j-vla datorn har ju fortfarande inga planer på att fungera som jag vill, med andra ord kan jag inte lägga in bilder. Inatt fick jag däremot bilder på lilleman som mästerfotografen Tina tagit. Han é ju satans söt den lille skiten. Hihi, bilderna é verkligen bra på honom nar han traskar i snön. Mulen full med snö, skulle tro att han rotar efter lite gott under snötäcket.
*Tack Tina för bilderna*

Nä, nu ska jag ut och mata rådjuret  med äpple och pippifåglarna ska få lite fröer. Mysigt att sitta och titta på alla fåglarna som kommer så fort jag lagt ut mat... Kanske jag dessutom kan få en bra bild en dag...

Här kommer dagens tänkvärda/citat:


"640 kB borde vara tillräckigt för vem som helst"
Bill Gates, Microsoft, 1981

"Det är högst osannolikt att något transportmedel för passagerare kan röra sig fortare än 15 km/h"
Thomas Treshold, Tågingenjör, 1835

"Jag tror att det kommer finnas en världsmarknad för ungefär 5 datorer"
Thomas Watson, IBM, 1943













//
Chisan


Puh...

Luften har gått ur en lite tycker jag. Senaste tiden har det bara varit en massa tråkigheter. Allt började med att Bengan visade sig vara skadad. Nu är det Billbos tur, ett skadat bakben och vips så har han fått 6 månaders boxvila. Hur kul é det?!?! Stackars häst och inte minst går som sagt alla tankar till Billbos ägarinna Tina.
*Tycker ni kämpar på bra*
 
Helgen skulle bli trevlig hade vi planerat. 5 hästar från stallet skulle åka till Lödde och tävla. Förmiddagen visade sig, trots blåsten, bli trevlig. Vid lunchtid såg jag en stor svart häst springa lös på framhoppningen, shit, nu har en av stalltöserna åkt av. Suck, det visade sig vara värre än man kunde ana, båda benen brutna och därmed rullstolsburen en tid framöver.

När ska detta elände ta slut?!?! Nåja, nu é det ju inte jag som är skadad såklart, men det känns aldeles för nära i min omgivning för att man inte ska bry sig och ta det till sig.
*Krya på dig Trixie, du é saknad i stallet, hoppas du snart é på benen*

Olyckor som detta visar däremot på vilket bra gäng vi är i stallet, alla hjälps åt att ta hand om hästen som tillfälligt är utan matte. Känns skönt att veta, en dag kanske det é jag som behöver uppbackning....

Sitter just nu på jobb, får därför skriva lite hastigt. Dessutom har jag ingen bild idag heller, helgens bilder har inte ens lämnat kameran. Så fort jag lagt in bilderna i datorn så ska jag uppdatera er med hjälp av lite färska bilder.

Den kommande helgen planerar vi iaf att åka och kika på en pålle. Typiskt att han står så långt upp i landet, men det får jag väl leva med denna gången. Skulle tippa på att det är enda hästen jag åker så långt för att kika på, det verkar som om han kan vara värd det. Han är tydligen 180cm i mankhöjd, det känns lite väl stort, håller tummarna för att nuvarande ägare mätt fel, hihi!

Riktigt skitväder é det idag, likaså var det igår! Jag känner mig lika grå som vädret just nu, oinspirerad och ganska så uttråkad just nu. Inget är särskil kul för tillfället, men det kanske har sina orsaker?! Mycket händer både på jobb och privat, det tar väl ut sin rätt någon gång...

Usch, é verkligen ledsen över att inlägget saknar bild, tycker själv det é dödstrist med inlägg utan bild. En bild säger mer än tusen ord!

Ikväll kommer Tina iaf, det é ju "Bonde söker fru" på TV idag. Hihi, vilken "bondenörd" man har blivit.... Bögen é ju förståss extra intressant att kika på, han é ju dösnygg och dessutom sysslar han med hästar! Såg ni hans stora, stora lastbil han hade??? Shit, tänk om man hade råd till en sådan, men jah é å andra sidan väldigt glad för den jag har, den sakner däremot en kareokebar, hihi!!

Nä, ska jobba lite nu!

//
Chisan

Fredag!

Äntligen é det fredag! skönt. Dagen är extra skön eftersom jag är ledig idag. Vädret är dock verkligen trist, regn och rusk, typiskt höstväder. Det gör det förståss mer tillåtet att bara slappa hela dagen. Ska till Håkan och Caroline ikväll, det ska bli trevligt. Detta innebär dessutom att jag inte behöver fixa mat till idag, verkligen lyx!

Vårt återkommande rådjur i trädgården ligger just nu och myser i en hörna vid sjön, inte alls långt ifrån huset. Hur mysigt é inte det att titta på?! Hon é verkligen söt där hon ligger, verkar trygg i den hörnan. Tänkte köpa lite äpple till henne idag, det tror jag hon kommer gilla, eller ver ni något hon kan tänkas tycka bättre om?? Inte för att det är realistiskt, men tänk om man kunde få henne tam, eller åtminstonde mindre rädda för oss...

Till hästen, eller hästarna, ska jag idag, alltid har man några "måsten" om dagen, men så länge det handlar om hästarna så är det ett angenämt "måste". Dit ska jag strax, ska bara hoppa i duschen först....

Tyvärr blir det ingen bild idag, det är aldeles för omständigt på denna datorn kan jag meddela. Måste då koppla ur internet för att komma åt USB-porten, det finns bara en port på denna något äldre datorn. Shit, det är inte länge man får ha en dator innan det är föråldrad. Har starka funderingar på att skaffa mig en MAC, de ska visst hålla lite längre. Å andra sidan vet jag att jag har problem att navigera mig på en sådan dator, men man lär sig väl. Tycker själv att jag inte är för gammal för att lära om på nytt...


Dagens Citat:

"Jogga mera och dö friskare!"

"Sprit löser inga problem.
Det gör inte mjölk heller"

"Att alltid vara en smula barn - det är att vara verkligt vuxen."

"Sjömannen ber icke om medvind. Han lär sig segla."


//
Chisan




Elände...

Hur kan ödet verkligen vilja drabba de goda individerna hela tiden. Känner mig uppgiven, läget påminner om sår som det nyligen slutat blöda, det river upp och ligger där under ytan och gnager. Varför kunde vi inte bara få uppleva lite goda tider nu när vi alla varit igenom en tung tid? Var det verkligen för mycket begärt att låta mina nära få ha det bra?!

Jag står och ser på, inte jag och ingen annan kan påverka läget, bara tiden får utvisa.
Det vill till att vi håller modet uppe och hjälps åt, ta tillvara på den tid som råder...

Tiden, den är väl märklig. När vi vill att den ska gå fort , när vi väntar på att tiden ska utvisa vår framtid, ja då masar den sig fram så sakteliga. Men när vi vill stanna upp och fundera på hur man har det egentligen, ja då hinner man inte, eller??

Dagens dikt berör just detta, läs den, den är faktiskt tänkvärd...


                    Det går en genom tiden en säregen fläkt,

                    en sjukdom som allmänt benämnes jäkt.

                    Och bannlyst är stunden av ro och av frid.

                    Man hör bara ständigt: Jag har inte tid.


                    Du äger kanhända en sjuklig vän,

                    det sista besöket var länge sen.

                    Du säger en ursäkt, blir öm och blid,

                    men tröstar dig med: Jag har inte tid.


                    Kanske har Du en mor, som är gammal nu,

                    vars enda ljuspunkt i livet är Du.

                    Att glömma henne, är Du på glid?

                    Ditt samvete kvävs med: Jag har inte tid?


                    Så lever Du livet i stora drag,

                    hur skall jag hinna allt i dag?

                    Jäktet förvandlar Ditt liv till en strid.

                    Din slogan har blivit: Jag har inte tid.


                    Men när man har levat Ditt antal år.

                    När döden på tröskeln väntande står.

                    När man Dig kallar från livets id,

                    Skall Du då svara: Jag har inte tid ...



//
Chisan


Tävling!!

Nyss hemkommen från en lång tävlingsdag, trött och sliten, men otroligt nöjd med dagen! Resulterade i en 1:a plats i Lätt klass och en 6:e plats i Medelsvår. 6:e platsen kanske man inte kan skryta med, men att vi var 25 sekunder snabbare än ettan säger en del tycker jag ändå. Varför blev jag då inte etta om jag nu var snabbast?! Jo, jag var kass på att styra idag, drog ner två bollar och förlorade altså pga av straffpoäng... Men, det är nyttigt att träna lite, vagnen är fortfarade ny för mig märkte jag, stor skillnad från tidigare kärra...Hihi, får nog ta körningen lite mer på allvar, det är inte bara att åka vagn... Hihi!

Var och hälsade på min lillebror i lördags. Sällan man ser den lille skiten.
*Saknar honom*
Hämtade lite slaktad kalv på hans granngård. Jag har undvikit att ta bilder på just dököttet för er skull, men lyckades plåta brorsan när han fixade riktig mjölk, sådan onyttig direkt från tanken ni vet =)

Nu é jag såååå trött, men har tagit mig lite tid och lägga in helgens bilder...



En liten en! Hur söt som helst ju!!
En liten kalv från brorsans granngård...



Brorsan fixar iskall färsk mjölk åt syrran.



Japp, så var det klart!!




Här fixas det för fullt med förberedelserna inför söndagens tävling. Johan putsar på tömmar och selar. Innan dess putsade han på vagnen så den blev skinade ren. Vad skulle jag gjort utan dig Älskling?
*Tack för din insats i helgen*



Jag klipper Calle, igen! Lägg märke till all päls på golvet....
Munskydd är numera ett måste. Skit att man blivit allergisk mot sina djur....Suck!



Fint va?! Mycket och tjock päls!



Väl på tävlingen!
Fika i lastbilen, hästen får ursäkta att vi lånar hans plats för en fikapaus....



Calle står snällt, uppbunden i handtaget på dörren, och väntar på att vi ska bli klara.



Tack för mig!!

//
Chisan

Lite gamla bilder...

Haha, som jag sa tidigare så havererade ju internet på den andra datorn hemma. Vilken tur att man har reservdator! Haha, kopplade nyss upp reservdatorn och jissa om det va spännande. Hittade ju en massa gamla bilder.

Urk, kastade nyss ut katten, han va lite kräksugen. Jag é verkligen inte sugen på att torka upp kattkräk en fredagkväll...

Riktigt kul att kika igenom de gamla bilderna iaf. Här kommer ett gäng bilder från förr...


Kalsson och jag på Erotikparty...



Farfar på gott humör!



Pappa och Annika! Söta! Wiii!!!



Jaha, nu har vi hamnat i Thailand. Denna bilden är från Hua-Hin sittandes i en annorlunda taxi... Gammal gubbe som körde, jag är inte aldeles övertygad om att han hade alla sinnena i behåll... 



Ett typisk kök i Thailand, vad tror ni Hälso och miljöinspektören hade sagt om detta i Sverige?!


Lars och Anita (svärföräldrarna) hälsade på oss i Thailand. Denna bungalown var bara en av de ca25 sovplatserna vi hade. Tro mig, denna var ändå av bättre kvalité, vi har definitivt sett sämre...



Besök på apberget. Aporna var verkligen närgågna... Johan (eller som han kallas nu, SnyggeJohan, hihi) inte särskilt berörd av att ha en liten hungrig apa på axeln.


Wii, apan hoppade på mig, tog visst sats från taket. Shit vad rädd jag blev kan jag meddela...



Kan ni tänka er att Tsunamin slog till som hårdast här på just denna strandes i Thailand bara året innan?!


Twintowers i Malaysia. Även kända från Bondfilmer... Bilden tagen från vårt hotellrum.


Owh, jag skulle kunna fortsätta med bilder i all evighet, men jag förmodar att ni é trötta på det nu...
Dax att laga lite mat nu tror jag.

Hej Hopp, håll tummarna för mig på söndag, första deltävlingen, gäller att vara med i toppen från början!


Kram på er!

//
Chisan


Internet...

Jäkla skit, nu fungerar inte internet hemma igen. Attans, alla bilderna ligger ju på datorn hemma. Trodde inte det skulle bli någon bild idag, men jag lyckades leta fram en blid som Johan tog för några år sedan. Fin bild tycker jag!

Idag é det fredag! Hur skönt som helst. Helgen ser jag fram emot, ska tävla lille Calle i körning på söndag. Nästa helg ska han tävla i hoppning. Mycket tävling just nu, riktigt kul! En liten tjej från stallet ska rida honom, hihi, kul att se! Önskar jag själv kunde rida honom, han é en sådan pärla ju!
Nästa helg blir spännande, då kommer typ nästan alla hästar från stallet följa med på samma tävling i Löddeköpinge. Blandad kompott, det kommer verkligen bli en upplevelse, riktigt kul ska det bli! Många bilder!! =)

Igår slutade min student. Känns konstigt att inte ha henne sittandes vid min sida och bevaka varenda rörelse jag gör. Men men, det verkade som hon uppskattat att gå bredvid mig i 3 veckor, tiden har verkligen gått fort!

Ikväll blir det förmodligen en lugn kväll, men vem vet, ibland blir det inte som man tänkt sig... Nä, nu får jag nog jobba på lite...


Ekorre i Jularpsskogen.



//
Chisan

Smakprov...

Jag har varit i våden många år nu. Under dessa åren har jag matat en hel del gamlingar med puré, timbal eller gelékost. Varenda gång har jag verkligen tyckt att denna mat ser bedrövlig och rent ut sagt äcklig ut, själv har jag aldrig ens funderat tanken på att stoppa skiten i munnen. En och annan klökning av doften har dessutom framkallats, eller så var det för att personen jag matar typ kräker upp skiten igen eller låter det rinna som skit ur munnen.

Hmm, kan tänka mig att en och annan blev lite äcklad av detta inlägget, men så är verkligheten. Maten som serveras till våra älskade äldre invånade är under all kritik. Kattens mat lukar ju bättre...

MEN, idag kom en tant från Findus. Hon berättade om nya tidens gelé, timbal och purékost. Till sist fick vi även smaka på det. Jag var verkligen skeptisk kan jag meddela. Efter alla års illamående över denna förskräckliga mat skulle jag nu själv stoppa denna maten i munnen.

Här kommer dagens meny:

Sill (den slemmiga lila klumpen)
Grönsaker (den gula och oranga klumpen)
Inlagd gurka (den gula slemmiga klumpen i mitteln)
Skinka (längst ner till vä)
Skinka med oströra (vita klumpen till höger)
Potatissallad (uppe i mitteln)





Jag ska väl erkänna att smaken var det inget större fel på trots allt, det smakade som "vanlig mat". Men hjärnan vill ju inte riktigt förstå det, ska det smaka gurka så ska det se ut som en gurka och inte vara i geléform.
Kan iofs hålla med om att det är fantastikst bra att alternativen till äldre finns.


Nåväl, här kommer dagens "tänkvärda" oxå:


Visst är Sverige fantastikst, landet där obekväma sanningar kallas fördomar.




//
Chisan

Haloweenhelgen

Denna helgen har varit ganska lugn, men händelserik ändå. Har hunnit med att lasta och åka till klubben och träna med Laura. Riktigt kul att äntligen kunna åka iväg och träna med en lastningsbar häst!

Letar ju ny häst, men det é verkligen inte lätt, känns rent ut sagt hopplöst. Just nu finns bara en massa skit utlagt som till salu. Typ 80% av annaonserna är sto som är till salu, men vad sjutton, jag vill ju ha en vallack!
*Fortsätter leta*

Lördagen gästades vi av Lotta, John och Tina. Det blev en trevlig kväll med mycket skvaller och spel, såklart vann ju vi töser! Vi é lite rappare i käften helt enkelt, hihi!!

Var i Lund på allergimottagningen idag. Attans, fick nya och rysliga besked. Jag är inte bara allergisk mot häst och hund utan även mot katt. Hmm, hur ska jag nu lösa denna situationen?! Har fått en hel ICA-kasse med allergimediciner och ska snart på återbesök igen. Suck, vilken röra. Hur kunde det bli så tokigt? Än så länge kan jag leva med det, men blir det värre och allergin även sätter sig på luftvägarna så är jag illa ute. Men men, jag får väl försöka få rutin på intag av mediciner och sedan hålla tummarna att det inte blir värre...


Här kommer lite färska bilder från helgens övningar...




É han söt eller??




Vagnen med nyinköpta lyktor, fin fint.


Lille Calle hittar i skogen på egen hand, han behöver ingen som sitter bakom ratten, hihi!


Jag & Laura på Ringsjöortens RF.



Några små språng hann vi med, kul!



John & Johan!



Hästatöserna!



Johan & Jag!



Johan har rufsat till Tinas kallufs... Nöjd med bilden Tina? Hihi...



Johan & Lotta!



Hej hopp, tack för idag!

//Chisan

RSS 2.0