Banta katten??

Nu har katten blivit tjock! Hur gör man för att banta en katt? Vill han ha mat så gnäller han ju tills han fått tillräckligt. Känns just nu som om vi försöker svälta honom. Men ´å andra sidan kanske det är bättre att dö av övervikt än lungcancer?? Hmm, kan bara få en liten, liten inblick i hur svårt det kan vara om man ska försöka hjälpa sitt barn ur fetma. Hur stryper man födotillförseln utan att man själv känner sig som en skit... Många kanske inte tycker att djur och människor är samma sak, man jag har ju inga barn, därför får jag relatera till mina djur - våra familjemedlemmar!

Så, till nästa djurfråga. Personligen tycker jag inte man ska gå klädd i pälsjackor, eller annat plagg med päls. Medans jag själv går jag i skinntofflor och stormtrivs med det. Är jag oetisk då eller är det ok att ha skinntofflor och ha skinnklädsel i bilarna, bara för att nötkreaturen ändå ska avlivas, och användas till kött, och att vi då passar på att använda skinnet för att skapa vår vardagslyx.

Omvänt tankesätt:

"I´m not a vegetarian becuse i love animals, It´s becuse I hate plants."



En bild på tjockisen, och katten Bamse...Hihi...



//
Chisan

Lite av varje...

Hmm, har funderat på lite av varje denna veckan. Inget särskilt allvarligt, men ändå funderat...
- Hur kommer det sig att Sverige kommit i en sån finanskris? Själv tror jag bara att det är ett stort mediapådrag som smittat av sig från stora landet i väst, USA. Sverige är egenligen inte så fattigt att vi inte borde klara oss bra. Ingen Svensson har haft det dåligt ställt, och så är inte fallet nu heller, mycket lån har tagits under de senaste 10åren, men räkningarna varje månad har betalats, även räntan. MEN, folk håller just nu andan och försöker vänta ut framtiden för att se vad som händer. Själv tror jag med andra ord inte att vi borde oroa oss och svenska banker borde lugna nerverna lite, inget ska tas ut i förskott. Att ha is i magen har aldrig skadat. USA kan bara inte ha SÅ stor effekt på ett land som Sverige... Själv försöker jag leva livet som vanligt, eller egentligen tvärt emot alla andra. Jag tänker inte hålla andan, det är ju egentligen just nu man har sin stora chans att hitta sina objekt för en billigare slant. Satsar man inget, ja då vinner man inget heller...

Så, till nästa fråga....
Hur kommer det sig att vi ALLTID i alla sammanhang måste diskutera miljön?! Tror ni verkligen att världens isbestånd smälter (den så kallade globala uppvärmningen) i en rasande fart pga av oss människor? Jag menar inte att det vi gör, såsom utsläpp, skogsavveckling, utrotning av djurarter mm är bra för vår planet. Jag är bara av den åsikten att människan inte kan vara det enda skälet till all global uppvärmning, det kan omöjligt vara så enkelt. Hur såg det ut efter istiden? Var det människan även då som orskade att nästintill all is försvann från jordytan trots att inga bilar, flygplan eller kärnkraftverk fanns?! Nä gott folk, jag tror bara att det är dax för vår planet att ändra sin kostym en aning. Djur, människor och natur kommer helt enkelt anpassa sig till den nya utstyrseln. Jorden har inte alltid sett ut som den gör nu... Vem har sagt att optimaltemperaturen för människan är 20 grader och normal kroppstemperatur är 37 grader? Om 100år kan de siffrorna vara helt annorlunda, eftersom vi anpassat oss allt eftersom...

Vissa saker har bara sin naurliga gång. Varför har vi AIDS/HIV, cancer, hjärt-kärlproblem och andra livshotande sjukdomar? Jag är av den åsikten att dessa åkommor finns för att vi måste bli en mindre mängd människor på jorden, vi är helt enkelt för många idag. På de ställen på jorden där det frodas mest livshotande sjukdomar, ja, där är det förmodligen aldeles för tätbefolkat, eller kanske finns det en annan anledning till varför sjukdomen dyker upp just i det området.... Allt har sin naturliga gång som sagt.  Den tanken kan diskuteras i evigheter, förmodar att inga åsikter är varken rätt eller fel.

Detta va lite av mina personliga åsikter, ingen behöver tycka som jag, men ingen ska heller hindra mig från att tycka som jag gör... Människan är inget utan en åsikt.   

Nåväl, här kommer lite bilder från veckan. Denna veckan har mest varit trist, lystes dock upp av ett besök hos Tina i Gullarp i onsdags. Hihi, så fort en vana kan bli en tradition... *Bonde söker fru* - Ett enormt dumt och desperat program, men ändå sitter vi där framför burken och glor.



Johan och kisen i Gullarp. Verkar katten nöjd med den ställningen, eller rättare sagt upphägningen?



Lilleman i sin box, full med mysig och god halm. Ingen skogsrunda denna dagen, aldeles för regnigt och blåsigt... Brr, kallt!!




Tisdagskvällen bjöd iaf på uppehåll, kunde ta ett pass i paddocken på Laura, lördag blir det utflykt med lastbilen till klubben för lite extra rolig träning. Ska bli kul, hoppas Laura går snällt in i lastbilen...




Tack för idag.

//
Chisan

Bra dag?

Är det en bra dag idag? Hmm, ja, jag får hoppas det. Håller tummarna för att Häxan tänker rationellt och inelligent för en gångs skull! Om inte, ja då kommer denna dagen inte vara så bra iaf...

Hovis har varit och slagit på nya dojor på pållarna. Lilleman får nya skor oftare än vad jag får, dyrare också... Kom dock över ett par nya skinntofflor idag för bara 149:-, inte illa det, men fortfarande billigare än pållens skor, hihi.
Var ute en sväng med lilleman, fick sällskap av Tinas mor och Billbo. Typisk, det regnade konstant hela rundan, blev genomsur och kall. Men vi tåler väl alla lite vatten...

Ligger faktiskt på soffan nu i eftermiddag. Det var längesedan, känns som evigheter sedan. Riktigt skönt att få en ensam stund för sig själv och bara slappa, det kan man väl vara värd då och då.

En slapp eftermiddag, hoppas på en slapp kväll också. Tyvärr finns inga bilder från dagens övningar, ville inte ens ha kameran med mig ut i det ruskiga och fuktiga vädret.
Brr, ska hoppa i duschen nu och försöka få upp värmen lite, sedan blir det nog fortsatt mys under filten i soffan. Idag är en sådan dag, en dag man bara inte riktigt orkar ta sig för något... Kan det vara för vädret, eller att vi nu ställt om klockan och får därmed mindre solljus på oss på eftermiddagen? Man kan undra varför vi ställer om klockan egentligen, ingen jag känner tycker det är positivt. Varför behöver vi ställa om klockan, någon som vet?? Det är bara för oss människor det gör skillnad, djuren och naturen ställer ju inte om sig utefter om klockan är en timme hit eller dit... Jag tycker iaf det verkar knasigt, mindre ljusa timmar, inte positivt för min del...


Kram kram på er allihopa.

//
Chisan

Fullt ös i helgen!

Japp, i helgen har det varit fullt ös.

Var på 34-års tillställning i fredags hos Martin och Kalsson. Trevlig kväll! Kalsson verkade ha extra kul denna kväll... Hihi!
Här kommer lite bilder från fredagskvällen...

Värdparet!



Håkan och Lukas.


Familjen. Grattis även till Sigge som denna dag fyllde 3 månader.


Kalsson börjar komma i form...


En drink senare...


Ännu en drink senare...




Lördagen började med ett träningspass med Laura i paddocken. Riktigt fint gick hon! Kul att se hennes framsteg som hela tiden gör! Duktig tös.



På eftermiddagen åkte jag, svägerskan Anki, hennes dotter Linnéa och väninnan Vanja till Nöjesteatern och avnjöt Hig School Musical. Trots att jag inte känner till detta innan så blev jag positivt överraskad, en fartfylld musikal, verkligen trevligt.
*Tack töser för en trevlig eftermiddag/kväll*



Jag och Linnéa!



Kvällen avslutades hemma hos Jesper och Anki. Ännu lite mat och senare även kortspel. Ännu en lyckad kväll med ett glatt gäng.


Nu ska det bära av till Lund, dagens ridtur ställdes in pga regn. Skitväder!! Men men, så é det med hösten....

Måste byta om och bege mig nu.

Hej hej på er!

//
Chisan

Jessi på stallbesök...

Kom nyss hem från en runda i skogen med Billbos och hans  "plastmamma" Jessi. Dessa veckorna när hans riktiga mamma bor på annan ort får Jessi komma och rasta Billbo lite. Pigg och glad va han idag, lurade Jessi ett par gånger, matvrak som han är så passar han på att ta sina chanser när vi passerar gräsfältet, hihi, han vet hur man gör... Jessi rider nog inte utan handskar fler gånger....

Tacksam häst! Skönt att få komma ut en runda i skogen så här på kvällen...

Här kommer lite dagsfärska  bilder:










//
Chisan

Häxa!

Var på besök hos Tina igår. Blev en helmysig kväll med god mat, gnäggande hästar på nära håll och avslutade sedan kvällen med "Bonde söker fru". Haha, kändisar från Skåne, kul att följa, och skratta lite åt emellanåt... Men jag tycker att såpan borde ändra sitt namn, det är ju inte alltid det är "fru" sökes. En homusexuell och en kvinna är ju med denna gången...

Suck, sitter och funderar på en viss sjuk männsika, en häxa! Hur i helsike kan hon ställa till med så mycket oreda i folks liv?! Är rikigt förbannad på henne, hon borde inte få rätt, men va fan gör man när andra kommer i kläm annars? Ibland är det bara så skitsvårt att inte trampa på folks tår trots att man inte vill... Det borde inte vara så svårt, men en viss kärring i detta fallet gör det omöjligt! Vill bara få det ur världen, men det har vistat sig inte vara så bara...

Ska ut i stallet aldeles strax. Jessi kommer och ska rida Billbo idag.
*Hoppas Billbo uppskattar det*
Själv ska jag sela på lilleman och följa med på en skogsrunda. Fint väder é det iaf idag, alltid nåt i eländet...



Några bilder från igår.

Johan & jag i soffan...



Tina & Johan i soffan...



Bamsen kan också läsa tidningen... Hihi, han älskar att få lägga beslag på tidningen när Johan är i full gång med att läsa dagens nyheter.



//
Chisan

Porrigt...?!

Hemma en snabbis, kom nyss från jobbet, eller rättare sagt från stallet. Ska snart bege mig till ännu en köksaffär, sedan vidare för att se hur Tina har det på sin tillfälliga adress i Eslöv. Hon é saknad, hihi, vi ses ju varje dag annars... Nädu Tina, du får allt hålla dig i Höör hädanefter! Haha...Kram kram på dig!

Här på bloggen blottar man sig för allmänheten, man vet aldrig vem som stegar in här och kikar på mitt liv. Men, jag uppskattar verkligen (!) alla som kommenterar och skickar en liten vink till mig ibland. En märklig känsla att alla (alla som vill) kan se vem jag är just nu. Det får iaf alla andra att veta lite om mig trots att man inte ses så mycket annars. Så länge det är snälla kommentarer tycker jag det är väldigt kul iaf. 
SÅ, alla ni som kikar in, sällan eller ofta, ni är alla välkomna, kul att just du kikar in!  

Från det ena till det andra...
Haha, igår bytte vi till lite annorlunda sängkläder, annorlunda för oss iaf! Jag tyckte de var ganska sköna, men jag vet inte om Johan var lika nöjd däremot, hihi... 






//
Chisan

Blev inte som jag tänkt idag...

Nä, idag blev det inte riktigt som planerat... Skulle ju rida Laura ju, men det visade sig bli skit med det. En tappsko satte käppar i hjulen för oss. Men men, så é det att ha häst, en djup suck! Får hoppas hon får en ny sko på till helgen.

Har just nu en student på jobb. Hon ska vara min svans i 3 veckor. För min del går det väl an, men jag vet ju själv hur det va att vara student, kännde sig aldeles bortkommen och ofta ivägen. Ska göra mitt bästa för att hon ska trivas. Inte så enkelt. Man får hela tiden tänka på vad man gör och ständigt förklara varför jag gör som jag gör. Ibland vet jag ju inte riktigt varför jag gör vissa saker. Men det är nyttigt att få tänka efter lite extra ibland.

Fick hem mina lyktor till Calles nya vagn, Wiii, fina som tusan! Nu blir han riktigt fin till Luciatåget om det inte hinner bli en tävling innan dess...

Brr, idag har det varit ett riktigt skitväder! Längtar tillbaka till poolen på Gran Canaria... Måste därför lägga in en bild på just badande töser på GC...




//
Chisan

Vilken måndag!

Puh, har äntligen landat i soffan. Har varit i farten hela dagen! Började dagen med frukost med Lotta och Camilla. Trevligt med sällskap vid frukosten, hör inte till vanligheterna.... Haha...!
Begav oss sedan till stallet. Baxade in STORA Doodles (kan ni fatta att han inte är så många månader gammal??) i baksätet på Mustangen och gasade till stallet.
Väl framme togs pållarna in för lite putsning innan sadling. Upptäckte då ett ganska saftigt sår på Lottas andra häst Donna. Jaha, typiskt...Veterinären fick komma och sy 5 stygn! Nåväl, en annan konstalation fick ordnas, jag tog Laura (som planerat) men Anna fick ta en lånehäst och Camilla fick då Annas jättehäst Limbus. Lotta själv fick gå till fots i skogen med sin jättehund.
Vi fick en mysig runda i skogen. Laura är en underbar häst och jag är verkligen tacksam över att jag får låna henne! Fullblod tillhör ju mina favoriter...
*Tack Lotta*

Snabba ryck till min egen pålle och Billbo för att mocka och fixa fint till dem sedan snabbt hem, hoppade i duschen (igen) och sedan bar det av till Malmö i en rasande fart med Johan vid ratten.
*Attans vad fiskbilen luktar illa*
Vi är ju spekulanter på ett nytt kök. Vilken djungel det är egentligen. Blir aldeles matt av bara tanken... Varit runt på tre ställen idag, men det va mest en besvilkens alltihopa. Än så länge ligger Noblessa högt i rang för min del, lutar åt att det blir dem vi tar...Men vem vet....Vi får väl se....
Kollade kök på IKEA, en besvikelse som sagt. Vi skulle inte ha något, men ändå kom man ut med varor för en hel del pengar.
*Äntligen en ny soffmatta*
Man kan bara INTE gå på IKEA och komma ut tomhänt. Fler än jag som känner till det kanske?!

Här kommer lite dagsfärska bilder!



Lotta & Doogels



Anna, jag & Camilla.





Jag & Laura!



//
Chisan

Helgen

Lördagen började med en runda i skogen med Tina och Lotta. Tyvärr fick vi lite regn, men vi hade trevlig ändå. Verkade som Lotta uppskattade turen trots vädret....

Efter skogsturen bar det snabbt vidare till frissan (tur man har en hårfrisörska med flexibla tider). Nyfriserade skyndade vi oss hem, hoppade i duschen och sedan snabbt vidare till Benny och Ann-Sofie där det vankades förfest. Puh, stressade som en tok för att hinna med allt...
Kvällen avlöpte sedan tillsammans med det glada gänget på Luckys traditionella Oktoberfest. Efter alla omständigheter blev det en rolig kväll, det va skönt att få släppa loss lite och få tankarna på annat.

Igår kom vårt lilla rådjur på besök i trädgården, gud vad de är söta. Hon la sig och vilade vid strandkanten. Hur mysigt é inte det att få se, att hon ligger aldeles lugn i vår trädgård? Rogivande att bo som man gör, hur ska man egentligen kunna flytta från detta huset, trivs ju väldigt bra här, men visst hade jag önskat att få ha mina/min häst hemma. Bara kunna gå över gårdsplanen och rakt in till gnäggande hästar på morgonen, eller kunna se mina betandes hästar från sovrummet... Kanske en tokig dröm att få ha en egen gård, jag é ju numera allergisk mot HÄST! Hur kunde det bli så tokigt?! Men, här om dagen klippte jag två hästar med munskydd. Förmodligen såg det inte klokt ut, men det hjälpte väldigt bra. Vem vet, så småningom kanske jag alltid få ha munskydd när jag ska till stallet... Ingen rolig tanke, men är det enda alternativet så får jag väl leva med det. Värst kanske det blir för min omgivning som får se ett ufo vandra runt i stallet.... Haha...
Håller ändå tummarna hårt för att gården blir verklighet en dag...
 
Hmm, idag é det söndag. Hatar söndagar. Det är den tråkigaste dagen på hela veckan. På senaste har jag haft fördelen att vara ledig på måndagar, det minskar söndagsångesten lite iaf...

Här kommer lite bilder från helgen!


Jag, Tina, Lotta, Billbo & Calle!




Tina & Billbo!
Nu é det min tur att hålla i kameran lite, hihi...



Lille Calle med sitt nya täcke... Hmm, har inte riktigt bestämt mig om jag gillar färgen, men till shettisar har man ine så mycket att välja på, ganska dåligt utbud... Men nog é min lille påg söt iaf! Allt klär en skönhet, eller?




Oktoberfest!







John och Lina börjar komma i form...
John!

Haha, John i sitt esse...



Krille & Benny



//
Chisan

Fortfarande fredag...

Jaha, då sitter man vid datorn igen. Det é en slapp fredag idag, bara Johan och jag i soffan, skönt...

Numera har man ju "bara" en häst, eller snarare en shettis kvar. Inte fy skam det. Denna lilla varelse är fantaskisk. I år fyller han 13, men krabaten är pigg som en 3-åring. Köpte Calle för ca 2½ år sedan, känns som 10år förståss. Inte trodde jag att jag en dag skulle ha en liten shettis i mina ägo... Men ödet ville något annat. Idag har jag den mest arbetsglada lilla shettis man kan hitta, vann ponny SM för några år sedan! Ett jäkel på att kuta. Själv tävlar jag honom lite då och i precitionskörning vilket vi vinner gång på gång, han é sanslös. Har införskaffat mig en tävlingsvagn (inte den ni ser på bilden) som han drar väldigt bra trots att den väger 55kg. 2 personer drar han utan vidare i skogen över stock och sten, utan bekymmer. .. Riktigt kul é det faktiskt!

Dessutom ställer han gärna upp som maskot, barnkalas och luciatåg! Får han bara lite morötter så ställer han upp på allt utan sura miner. 

Än så länge är det faktiskt första dagen sedan i söndags som jag inte gåter. Är överraskad själv över vilka framsteg kroppen gör på bara några dagar, kroppen är fantastisk ibland. Man är förståss inte mindre ledsen, har bara lättare för att handskas med sin sorg än i måndags, bättre på att behärska sig...

Man måste blicka frammåt igen, nyorienteringsfasen förmodar jag att den kallas. Imorgon ska lille Calle få köra Tinas mors väninna i skogen (alla fattade den kopplingen väl?, Hahah). Hoppas det är en kvinna med mycket skratt, ju mer man skrattar ju fortare springer Calle. Han älskar att roa oss som sitter i vagnen!
*Hoppas på fint väder imorgon*

Här komme en bild på Calle & Johan från i våras...



Calle & Johan



//
Chisan

Fredag...

Idag är det första dagen jag orkat ta mig in här för att skriva. Egentligen har jag väl undvikit sidan för att slippa se bilderna på Bengan... Till och med datorn hemma har fått vara nedstängd, den är ju så fullmatad med minnen, först igår kväll orkade vi starta upp den och kika på lite bilder...
Måndagen, likaså tisdagen var fruktansvärd. Trodde jag var förberedd, men så fel jag hade. Varför ska avlivning av häst vara så dramatiskt? Det é ju den biten man minns mest. Har man en hund kan man sitta med den i knäet tills den somnat, en häst blir skjuten i pannan och efteråt lämnas en blodig grimma och grimskaft över till ägaren...

Tusen tack Tina för att du va med i måndags, det va guld värt att ha dig vid vår sida.
Tack även till min käre Far som åter igen fick ställa upp för mig och mina hästar, alltid en stor trygghet att ha dig vid min sida när det är svårt.

Givetvis måste jag tillägna min sambo en stor eloge, han har varit en klippa, utan honom vet jag inte hur jag skullat klara det. *Älskar dig*

Puh, hoppas tiden går lite fort nu så andra, roliga minnen kan få ta överhand... Idag är det fredag redan, kanske blir det första dagen jag inte gråter sedan i söndags? Kanske, men förmodligen inte... Tiden ska läka alla sår, é det så egentligen? Om man vill kanske...

Idag rivs de knappt läkta såren upp igen. Idag är det dax för en annan liten häst från stallet att lämna jordelivet och traska över till Bengan på hans evigt gröna fält. Usch, lider verkligen med dem idag...
*Tänker på er*

I veckan har jag fått mottaga mångas kommentarer. Alla självklart av omtanke, men så fel det kan bli ibland. En fråga som "hur é det" ? "Ja, va fan tror du", blir min respons (självklart tänker jag det bara). Jag hade själv förmodligen ställt samma fråga till en sörjande, men när man är den som mår dåligt så behöver man egentligen bara en klapp på axeln och höra "jag tänker på dig" eller "du vet var jag finns om du behöver" eller "min soffa står till ditt förfogande om du inte vill vara ensam". Små ord med stor betydelse.

Många nära och kära ringde mig i måndags. Jag é tacksam för att jag har så många omkring mig som tänker på mig. Telefonen gick varm. Egentligen orkade jag inte svara i telefonen, men vad skönt det var när jag väl gjort det, skönt att få höra en bekant röst när man är nedstämd, man kan alltid få till ett litet skratt i allt elände... Världen stannar ju inte, Krilles katt fortsätter ju fånga möss och släpa i dem levandes i huset så Krille och Lina får jaga musen till slut för att katten tröttnat...

Dagens bild är från första uppsuttna rundan på Bengan efter hans hemkomst till Höör.
Då - En lurvig spillevink med för långa bakben
Nyligen - Fula ankungen har blivit en vacker och underbar svan
Idag - En häst full med energi, fri och utan smärtor






//
Chisan

Värsta dagen på länge....

Nu har dagen kommit, dagen jag bävat för länge nu... Har svårt för att beskriva min sorg i ord. Kan man sörja en häst likadant som om en människa går bort? Jag kan, för mig är det inte bara en häst, det är en familjemedlem som gett mig och många andra roliga och underbara stunder. Han har blottat sin personlighet till max, däför svider det extra mycket just nu...

Igår fick vi, tillsammans med mästerfotografen Tina, en fantastisk tur i skogen. Tina tog, ridandes på sin egen goa häst (Tack Billbo för att du snällt ställer upp och är underbar när det behövs) en hel drös med bilder, rättare sagt 430 bilder! Här kommer ett smakprov på dessa.








Sista ridturen


Sista ridturen


Sista ridturen

Sista ridturen



Fullt ös i backen! Sista bensträckaren...
Sista ridturen


Sista ridturen












Träd och buskar tillhör favoritfödan...











Hemma hos far igen, tryggt!






Mina två älsklingar!




Även Amina (min "plastsyrra") ville följa med till stallet och ta farväl av Bengan...




Ska snart bege mig av till stallet, gå en sväng med Bengan, försöka ta ett sista farväl. Hur gör man det egentligen?? Känns som tårarna aldrig tar slut...

Tror inte jag orkar skriva mer idag, men jag vill tillägna alla en fantastisk dikt som Tina har, från hjärtat, skrivit.
Den gör inte att man gråter mindre, men den är ärlig och man kan få en liten aning om hur Bengan, under sin tid hos oss, berört oss alla...




Gå vidare

Idag är hjärtat tungt och blir tyngre för varje sekund.


Grått inne grått ute som kommer att förvandlas till renaste ljus.


Du fick flytta till frihet som snabbt förfandlades till instängdhet.


Frihet du åter ska få, så fri kan ingen förstå.


Du kan få allt du ber om och springa i evighetens nu.


All din tyngd, smärta o sorg försvinner.


Byts ut av glädje, inre harmoni och otrolig frid.


Där är vänner som tar hand om dig på bästa sätt och vi finns kvar i ditt liv.


Du vet var vi är du kan komma när du vill, du är alltid välkommen.


Gå mot ljuset, gå mot frid, gå mot frid och evighet.


Gå vidare, det får vi alla göra, med tiden kan vi tänka på dig och le men nu gör det för ont och tårar kommer.


Tiden läker våra sår, vi går alla vidare det måste vi för att överleva.


Ikväll ska jag tända ett ljus och tänka på dig att du ska gå mot rätt port.


Gå mot ljuset och vila i frid



Köpenhamn

Ja, nu har man varit och kikat på en bunte döda människor på utställningen Bodies i Köpenhamn. Var det läskigt eller skrämmande?? Nope, det va bara intressant. Sällan man lär sig så mycket på kort tid. Själv har jag läst anatomi under 3 år, men många pusselbitar föll på plats först igår... Det var en mycket spännande utställning, utöver det vanliga... Rekommenderar fler att besöka den...

Fyllda med nya upplevelser traskade vi vidare till Tivoli som va fullt utsmyckat inför stundande Haloween. Här kommer lite bilder från en trevlig kväll...



Utställningen Bodies.



Gänget igen...




Haloween på Tivoli.



Tivoli, Köpenhamn







Käkade middag inne på Tivoli...







Brorsan och jag.

Brorsan och jag.








Hattprovning på Tivoli!

Hattprovning, Krille och Tina


Hihi, en hattprovning till...


Ännu en hattprovning med Tina



Även Lina provade hattar...

Harrprovning, Lina.



Kvällen avslutades på Hard Rock Café i Köpenhamn!

Drink på Hard rock Café




Usch, måndagen närmar sig. Söndag redan....Vill knappt tänka på det. Men idag ska jag iaf åka till stallet och rida Bengan, för näst sista gången...Låter inte klokt. Imorgon när jag vaknar är det bara timmar kvar tills min påg lämnar jordelivet för de evigt gröna ängarna....









Kram kram

Chisan























Sommaren som gått...

Nu är hösten på väg med stora kliv. Ibland kan det vara skönt att minnas tillbaka på sommaren som varit. Sommaren för mig har varit ganska innehållsrik trots lite semesterdagar uttagna. Kanske hinner man med en resa till i höst...

Tidig sommar, eller egentligen i våras, då tog ödet oss till Turkland. En härlig vecka med både nya upplevelser och avslappning. Bland annat en jeepsafari i Turkiets berg och dalar... En upplevelse jag sent kommer glömma, här följer några bilder.


Turkland!


Jeepsafari Turkland.


Katten vill gärna följa med på semester han med...

Bamsen vill också följa med på semestern...


Sommaren följdes med en del aktiviteter hemmavid. Idag har man födelen att få bo vid sjön. Allt har sina för och nackdelar, så även sjöutsikt. Spindlarna ska vi inte snacka om, de fullständigt invaderar huset på sommaren. MEN, en stor fördel är sommaraktiviteter, då kan man lätt sysselsätta sig med en massa roliga saker. Vattenskoter har varit en huvudingridiens för en minnesvärd sommar. Frågan é hur många timmar jag och Tina spenderat i en ful liten gummileksak farandes bakom en vattenskoter i kusligt hög fart... Kul har vi haft iaf, ibland é man bara sååå lättroad!
Vi har även hunnit med att ta hem lilla hästen Calle och simmat lite med honom... Här kommer lite bilder på hans första dopp i ringsjön.


Min lille gräsälskande ponny...



Första sommardoppet!



En tripp till Österlen med goa vänner hann vi också med. En vecka i mysig stuga, många aktiviteter, god mat och trevligt sällskap! En resa man gärna gör om. Under veckan hann vi även med en båtresa över till Bornholm. Usch, jag hatar verkligen båtresor. Denna turen på strax över en timme bara var hemsk. Satt i lastutrymmet, men huvan över mig, i min egen lilla värld, skakade och bara försökte överleva båtturen som gungade på ganska ordentligt.... Aldrig mer Bornholm, inte med båt iaf... Svårt att ta sig dit om man inte ska åka båt iofs...
Tack gott folk för en trevlig vecka!



Denna bilden är man ju inte särskilt stolt över....

Persson hatar att åka båt...



Kalsson och Martin kom också och besökte oss på Österlen...

På toppen av Stenshuvud, Österlen.






Vidare följde sommaren med ett besök i Göteborg med svägerskan och familjen... Även detta en trevlig långhelg med mycket aktiviteter... Liseberg såklart (det tröttnar man aldrig på), Universeum, shopping och långa promenader i storstadens vimmel...



Brödrar!

Som skolpojkar på nytt...



Lördagseftermiddag...

Johan i sitt rätta jag...



Universeum




Resten av familjen...

Fam Jesper Wihlborg




Nä, gott folk, nu é jag trött. Ska natta mig, ser fram emot jobba imorgon. Fredagarna är alltid trevliga, gemensam frukostfika och alla är på allmänt glatt humör!

Natti Natti på er!

Chisan





Onsdag...

Tja, nu gott folk handlar de flst inläggen om häst. Nu är det just vad som upptar största delen av min tid just nu. Försöker ta tillvara på den tid man har och ta varje dag som dn kommer. Det får en att stanna upp och funder lite extra...

Dagens bild på Bengan är dagsfärsk. Tina är mästerfotografen, riktigt kul att se henne kämpa sittandes på sin gräsälskande häst och försöka få en bra bild samtidigt, det leder ofta till många goa skratt.



Mitt hjärta och min lilla gräsätande shettis i bakgrunden.





Trots allt tragiskt som händer just nu måste man försöka göra positiva saker också. Förra helgen tog vi stalltjejer en runda på Österlen på ett gäng Haflingerhästar. En uplevelse kan jag meddela. Wii, vilka klumiga små krabater det är. Kanske spännande för en dag, men definitivt ingen hästras jag förespråkar. Hoppas ingen tar illa upp för den åsikten...
Vi fick uppleva en rikigt fin ridtur på underbara Österlen, en härlig runda som fick mig att koppla av och bara njuta för stunden.
Här kommer en bild att njuta av...


Ett gäng tjejer från stallet på vift på underbara Österlen.



Nu har även onsdagen snart passerat förbi, helgen närmar sig. Tiden går fort, känns som den fullständigt springer ifrån en. Inte ens tvätten hemma hinner jag med...
Till helgen ska jag, Johan, broren, hans tjej och Tina åka över bron till Köpenhamn. Hela hösten visas en utställning vid namn Bodies. Japp, det är som det låter, ett gäng döda kroppar som åter igen är uppumpade och disikerade för att vi besökare ska få en inblick i kroppens alla underliga system.
Spännande eller bara otäckt?? Nja, det återstå att se....


Till sist, tack alla för era kommentarer här på min blogg. Det värmer!



 

Kram kram


Chisan






 


Äntligen!

En minnesvärd dag...

Idag är ännu en dag att minnas! Johan vågade sig äntligen upp på Bengan, denna stora fantastiska häst. Det va verkligen en uppevelse för oss alla. Jag ska vara ärlig och säga att jag inte trodde på det själv.För bara ett år sedan va Bengan en buse och kastade av mig med dunder och brak, men idag uppförde han sig aldeles lysande och lät ovana Joahn kliva upp och skritta ett par varv i paddocken. Helt fantastiskt!

Samtidigt är det tragiskt alltihopa, om mindre än en vecka är denna fantastiska häst i himmeln. Väldigt svårt at förstå. Jag har inte gråtit över detta den senaste veckan. Har väldigt svårt att förstå det hela. Innerst inne vet jag att denna tiden vi har tillsammans nu, då vi får mysiga rundor i skogen, bara är lånad tid. Men det gör hela situationen svårare att förstå och begripa. Ofattbart. Denna häst som kommit oss så otroligt nära våra hjärtan och så otroligt långt i sin utveckling.

Usch, dagen närmar sig, jag vill inte.....
Sista dagarna försöker vi ta tillvara på så gott de går. Många foto blir tagna, här kommer en bild från idag....

Mina båda älsklingar!





RSS 2.0